Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 19 de setembre del 2016

Intersindical reclama una Llei per la Igualtat Lingüística | Intersindical Valenciana

17 / 09 / 2016 INTERSINDICAL

Intersindical Valenciana ha trobat a faltar, en el debat de Política General que ha tingut lloc a les Corts Valencianes, una referència sobre política lingüística o sobre l’impuls d’una norma que avance en el procés d’igualtat lingüística al País Valencià. Per això, davant de la manca de propostes concretes per part del Consell reclama que es promulgue una Llei d’Igualtat Lingüística. Per al Sindicat, l’actual Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià és obsoleta, no ha donat els resultats esperats i no garanteix els mateixos drets lingüístics per a tota la ciutadania.
Intersindical Valenciana considera que aquesta Llei d’Igualtat Lingüística hauria de ser una de les prioritats del Consell i dels partits que li donen suport en aquesta legislatura. Aquesta nova llei ha de tindre unes disposicions normatives clares que obliguen a garantir els drets i els deures lingüístics, amb els instruments necessaris per a fer-los efectius, i amb uns objectius de normalitat ben definits, tant en la seua concreció com en els terminis de consecució. Ha de ser una llei transformadora amb un pla d’acció verificable i no una declaració formal de bones intencions.

En eixe sentit, per Intersindical Valenciana, també caldrà modificar i desplegar altres normes, sobretot en matèria de funció pública, ensenyament, mitjans de comunicació, relacions laborals o atenció als nouvinguts, per posar alguns dels exemples que, com a sindicat, més ens afecten. En aquestes normes també s’hauria de contemplar l’establiment de la competència lingüística per a l’accés a funció pública.

Intersindical Valenciana demana el Consell que en la nova Llei de la Funció Pública Valenciana, que s’ha de negociar durant els propers mesos, s’incloga la necessària acreditació de la competència lingüística per a accedir a llocs de treball de les Administracions Públiques valencianes. Aquesta reivindicació del Sindicat és també una reivindicació històrica de la societat valenciana per garantir l´ús de les dues llengües oficials en el conjunt de la funció pública valenciana. Una reivindicació a la que el Consell ha de donar una resposta en aquesta legislatura.

Per Intersindical Valenciana ara és el moment d’actuar amb valentia per dinamitzar i impulsar el canvi en les polítiques lingüístiques dels anteriors governs valencians i avançar envers la igualtat lingüística. Tot el que no siga així seria mantenir les mateixes polítiques lingüístiques que hem vist als darrers 20 anys.
Font: Intersindical reclama una Llei per la Igualtat Lingüística | Intersindical Valenciana