Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 4 de novembre del 2015

Manuel Boix i El Tempir rebran els Premis Miquelet 2015 de l’SC El Micalet

El dia 28 de novembre serà la cerimònia de l’entrega

RedactaVeu / València.

El darrer dissabte de novembre, el dia 28 a les 21:00 hores, la Societat Coral el Micalet farà la cerimònia de l’entrega dels Premis Miquelet. Enguany, la Societat Coral atorgarà el Miquelet d’Honor individual a Manuel Boix (l’Alcúdia), artista valencià amb reconeixement internacional amb nombrosos premis en el camp de la pintura, l’escultura, l’obra gràfica i la il·lustració. Cronista gràfic de la identitat i la realitat cultural del País Valencià.

I el Miquelet d’Honor col·lectiu, per l’actuació en l’àmbit del domini lingüístic a l’extrem sud del País Valencià, serà per a l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir (Elx).

Malgrat les condicions polítiques adverses per a la llengua durant la dictadura i després d’ella i un creixement demogràfic impressionant procedent de territoris de parla castellana, les activitats d’El Tempir se centren en el camp de l’ensenyament amb noves línies d’immersió lingüística a les escoles i instituts i també estudis centrats al sud del País Valencià de caràcter lingüístic, històric, dialectològic, literari, etc.

També s’atorgaran, al mateix acte del dia 28 de novembre, el Premi Joan Coromines, d’investigació filològica, històrica o cultural; el Premi Micalet de Teatre, dotat per la Fundació SGAE; i el Premi Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola. El termini per a poder presentar obres als esmentats premis finalitza el dia 31 d’octubre de 2015.

Cal recordar que la Societat Coral el Micalet va instituir els premis Miquelet d’Honor l’any 1988, per homenatjar les persones o entitats que per la seua trajectòria cívica o cultural, havien destacat en la defensa de la nostra identitat nacional i redreçament del País.


Font: Manuel Boix i El Tempir rebran els Premis Miquelet 2015 de l’SC El Micalet - La Veu del País Valencià