Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 31 de maig del 2018

Qui va provocar aldarulls amb les creus grogues de Mataró?

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Un exmilitar del cos dels paracaigudistes, establert a França i casat amb una marroquina. Un membre més del moviment pro unitat d’Espanya mataroní.



Feia dies que Juan Ramón Camacho escalfava motors a Facebook. El 24 de maig avisava: “Estic pensant a agafar el cotxe dissabte quan acabi de treballar i presentar-me a Mataró, el meu poble, el diumenge, a treure creus de la platja”. Hores després, la decisió estava presa: “Camí de Mataró des de França a veure qui posa merdes a la platja”. I, fins i tot, convidava un conegut ultra mataroní a acompanyar-lo: Javier Capdevila Grau, un exmilitar part del desconegut col·lectiu Unidad Nacional Española i habitual de les concentracions espanyolistes d’arreu. La resta és sabuda: el “senyor Camacho”, com s’hi referien els Mossos d’Esquadra en un vídeo que ha esdevingut viral, va aparèixer a la platja de Mataró per treure les creus de roba que els independentistes de la ciutat havien posat a primera hora per recordar els presos polítics.
Camacho és un conegut empresari, fill de Mataró i exparacaigudista de l’exèrcit espanyol que, avui, viu a l’Estat francès, on hi ha regentat un negoci a la localitat occitana de Lorda (Lourdes), adornat amb tendals metàl·lics amb els colors de la bandera espanyola pintats, a cinc hores de cotxe de la capital del Maresme. Un bon tram que calia recórrer. Perquè, tal com deia al seu usuari de Facebook: “Por España me atrevo”, repetint una consigna que ha esdevingut, també, el nom d’una plataforma integrada per militants de Democracia NacionalGeneración Identitaria i Legión Urbana, creada com un grup amb què garantir la seguretat de les convocatòries ultres a Catalunya.
Juan Ramón Camacho és un patriota, sí, però això no ha estat impediment per casar-se amb una dona marroquina, tenir-hi un fill, fer vida al país africà i després establir-se a França.

Al seu compte a la xarxa de Mark Zuckerberg hi apareix vestint roba tradicional nord africana amb la seva família política i es mostra a favor del hijab, el vel islàmic, mentre penja fotografies de la líder islamòfoba Marine Le Pen amb lemes patriòtics i de pelegrinatges d’excombatents francesos a AlgèriaMarroc i Tunísia. Les referències militars són una constant a les seves xarxes socials: i és que, segons el diari oficial de l’Exèrcit de l’Aireespanyol, Camacho rebria el títol de caçador paracaigudista el setembre de 1983, amb 20 anys recent complerts. I el seu compromís amb Espanya continua, a jutjar pels incidents que va provocar diumenge.
La tibantor entre republicans i constitucionalistes, que anà més enllà de l’incident de Juan Ramón Camacho, anticipa la manifestació que el proper dissabte 2 de juny acollirà Mataró. Amb l’exmilitar, integrants de diversos Grups de Defensa i Resistència (GDR), la contrapart dels Comitès de Defensa de la República (CDR), van fer acte de presència a la platja mataronina. Santiago Pulido fou un d’ells, a qui ja vàrem poder veure a Canet de Mar en el primer episodi del conflicte per les creus grogues, el que confirma la concentració que hi ha al Maresme de moviment tabarnès i dels GDR. Quelcom que comprovaria el fet que s’acabés descobrint que, tal com es desprengué d’un vídeo amb càmera oculta difós per la Directa— qui duia la veu cantant el 7 de maig a la concentració dels anomenats “grups de neteja” a la plaça Francesc Macià de Barcelona, Gabriel Romero, és veí de Vilassar de Dalt.
En paral·lel a l’aldarull de Mataró, un grup de persones amb banderes de Tabarnia i espanyoles van protagonitzar una intensa confrontació amb agents de la Guàrdia Urbana per la presència d’un llaç groc al balcó de l’Ajuntament de Barcelona. Un objecte que el cos de policia local acabaria retirant per evitar més incidents, i sense practicar cap identificació, el que ha generat suspicàcies entre l'independentisme. A primera línia, el militant de Democracia NacionalAlbert Bruguera, i l’ultra Raül Macià. Dos dels protagonistes del documental emès diumenge a TV3 amb l’eloqüent nom de “Arriba España”. Mataró es prepara el proper dissabte per l’arribada de tota aquesta gent.
Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.
Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Font:  Cinc cops durs contra Mariano Rajoy - El Temps https://www.eltemps.cat/article/4272/creus-grogues-mataro-juan-ramon-camacho

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial