Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 25 de maig del 2018

El Croat: La criptomoneda de l'edat mitjana | Veus de Catalunya

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Des del S. XIII al S. XVIII, 500 anys de la moneda catalana, el Croat.

El croat era una moneda catalana d’argent creada el 1285 pel rei Pere III. Va ser coneguda com a croat barceloní i, també, com a xamberg.A l’anvers figurava l’efígie del comte de Barcelona, i al revers la gran creu a la qual devia el nom la moneda.Un croat equivalia a dotze diners de tern. També van posar-se en circulació peces de mig croat i d’un quart de croat.Els croats s’emetien des de les seques de les ciutats de Barcelona i Perpinyà.Es van encunyar croats durant segles, encara que la quantitat de plata que duien va anar variant.Els darrers croats es van fer a Barcelona els anys 1705 i 1706, primer a nom de Felip V de Borbó, i després per al pretendent Carles III d’Àustria.Amb gairebé 500 anys d’història, el Croat va ser una de les monedes catalanes de més llarga duració i penetració.

I ara 300 anys desprès torna entre nosaltres en forma de criptomoneda i va ser presentada a premsa a finals del mes de febrer d’enguany. Un molt bon artIcle del Dr. en Economia Jordi Franch (Jordi Franch  Doctor en Economia I Professor Dels Estudis D´Ade Del Campus Manresa De La Uvic-Ucc) Regió7 així ho recollia:

«El croat, la criptomoneda catalana» REGIÓ

«Els Bancs Centrals detesten l´amenaça de les criptomonedes, com els governs ansien controlar la xarxa d´Internet»
I tal com diu: “Les autoritats no volen cedir el control del monopoli de la moneda i el crèdit. Els Bancs Centrals detesten l´amenaça de les criptomonedes, igual que els governs ansien controlar la xarxa global d´Internet. Mentre que el retorn al patró or sembla políticament inviable ara per ara, les criptomonedes han arribat per quedar-se. I, de moment, són les úniques que amenacen el poder absolut dels bancs centrals i les que ofereixen un incipient grau de competència monetària als imperis del dòlar, l´euro o el ien.”
Les criptomonedes han arribat per quedar-se i la nostra ja la tenim. En aquests moments ja comencen alguns comerços a incorporar-la i abans que ens adonem la tindrem arreu amb aquest distintiu:
CROAT.CAT, és la plataforma promotora i gestora de la moneda alternativa catalana i permet consultes de tota mena en l’àmbit usuari. Pool, mineria, exchange, wallets, tot un llenguatge nou per una nova etapa de creixement de les noves tecnologies, la criptografia, el negoci online.
En el cas de les empreses / comerços / negocis, les preguntes són moltes altres que no solament les  FAQS, és per aquest motiu que Veus de Catalunya mitjançant:  Empreses punt CAT ha disposat un servei d’informació i alta per tots aquells comerços interessats al correu electrònic:
On podeu solicitar atenció telefònica personalitzada. A continuació detallem les principals adresses web que poden interessar a un usuari novell:
  • https://croat.cat/ Web oficial
  • https://www.croatwallet.com/ Versió lleugera (light) del vostre wallet (moneder) de CROATS
  • https://openledger.io/ Un dels Exchange (Compra/Venda) més usats.
Al web oficial: https://croat.cat/, també podreu tobar tutorials, faqs, ecosistema Coats i altres recursos per poder conéixer la que ja és la moneda alternativa dels catalans.
Durant les properes setmanes seguirem publicant article, ara ja més específics de temes concrets del CROAT, en funció de les vostres preguntes i concultes més habituals.
Veus de Catalunya | Empreses punt CAT

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial