Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 4 de maig del 2018

L'STEI expressa el seu suport als docents de Sant Andreu de la Barca | dBalears.cat

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

A la foto, mobilització de solidaritat davant l'Institut El Palau, el passat 1 de maig

L'entitat ha instat el Consell Escolar de les Balears a pronunciar-se


L'STEI-Intersindical ha expressat el seu suport als docents de Sant Andreu de la Barca denunciats per la Fiscalia espanyol per un presumpte delicte d'odi arran de l'1-O i ha sol·licitat al Consell Escolar de les Balears (CEIB) que també es pronunciï sobre aquest tema.

En aquest sentit, des del STEI han explicat que el Consell Escolar de Catalunya «ja s'ha manifestat a favor dels docents», per l'han dirigit una petició al president del CEIB perquè inclogui un punt en l'ordre del dia del proper ple o comissió permanent que faci referència a l'expressió de suport al professorat de l'Institut El Palau.

Segons ha expressat el sindicat, «la llibertat de càtedra del professorat està fonamentada en el pacifisme, en la no-violència i en el respecte mutu». Així, davant «la complexa situació política derivada de la relació entre Espanya i Catalunya, davant el conflicte que va generar la repressió de l'1 d'octubre, és lògic i congruent que l'alumnat tengui preguntes, interrogants, inquietuds i demani l'opinió del professorat i que parlin als seus espais de trobada, a les aules», ha defensat.

En aquesta línia, han assenyalat que «l'escola no està aïllada de la societat en la qual està immersa, per la qual cosa és part de la tasca docent donar eines perquè els futurs ciutadans puguin formar-se el seu propi criteri per fomentar l'esperit crític».

«Per al bon funcionament del sistema educatiu no és bo que es fomentin campanyes de desprestigi del professorat, que no tenen cap base de certesa i que responen a interessos d'alguns partits polítics que, en comptes de fomentar la convivència i el respecte, fomenten la confrontació social», ha afegit el sindicat.

Finalment, l'STEI ha recordat que aquest dijous, 3 de maig, participarà a Tortosa «en una taula rodona amb entitats i sindicats de l'àmbit educatiu de tots els Països Catalans».
46991


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial