Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 4 de setembre del 2015

PAÏSOS CATALANS: Salutació de la PDaD a la Diada Nacional de Catalunya




Des del País Valencià, la gent de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD-PV) volem fer arribar al poble de Catalunya la nostra salutació en la celebració de la Diada Nacional el proper 11 de Setembre. Val a dir que des de la nostra Plataforma celebrem el moviment de masses que està suposant des de fa molts anys i especialment des de la Diada de 2012 on eixiren al carrer centenars de milers de manifestants i que va donar lloc en 2013 a la cadena humana que va unir Vinaròs i El Pertús (Catalunya Nord) i en 2014 a la V que es va realitzar a Barcelona. Un moviment transversal i majoritari que ha portat  a que el poble de Catalunya puga exercir de forma democràtica i participativa el Dret a Decidir sobre el seu futur.

Estem segures doncs que la Diada de l’11 de Setembre d’enguany serà  un èxit novament i donarà l’impuls necessari perquè les formacions polítiques que aposten pel sí a la independència reben el suport majoritari de la societat catalana, l’autèntica protagonista en aquest camí per un país més just i més lliure.

L’11 de Setembre

L'11 de setembre de 1714 tingué lloc la darrera defensa de Barcelona després de 14 mesos de setge davant els exèrcits de les dues corones borbòniques dirigits pel duc de Berwickdurant . Amb la victòria de Felip V, s'implantà un sistema polític uniforme a gairebé tots els seus dominis, que a partir d'aquell moment comprengueren, a més de la Corona de Castella, la d'Aragó. Es van derogar els privilegis nobiliaris, els Furs locals i les institucions d'autogovern abans respectades per la Casa d'Àustria a tots els regnes declarats. Per això, l'11 de setembre també es recorda la consegüent abolició de les institucions i llibertats civils catalanes. El 1716 amb els Decrets de Nova Planta es crea doncs, l’estat espanyol amb capital a Madrid  a l'estil del model d'estat absolutista i centralista francès.

Enguany la gent del País Valencià tornarem a manifestar-nos també i a donar  el suport al dret a decidir que també volem per a nosaltres.  La PDaD participarà a la Via Lliure 2015.

Ho farem en suport a la voluntat de ser i decidir del poble català, i ho farem per un País Valencià lliure, on tota la seua ciutadania decidisca el seu futur sense les imposicions ni els atacs permanents que rebem des de l’estat i des de l’espanyolisme generat per aquest.

Un país lliure on les dones siguen realment igual que els homes, i on puguen decidir sobre el seu cos i el seu futur.  Lliure per esborrar qualsevol forma de desigualtat, com les que es ‘justifiquen’ en la identitat sexual o afectiva.  Lliure per fer que tothom siga igual i puga viure tranquil·lament a  les seues ciutats, els seus pobles i barris i no haja de caminar amb por pels seus carrers, haja nascut on haja nascut i haja vingut quan haja vingut.

Lliure per disposar d’una educació lliure, laica, de qualitat i en valencià.  Lliure per sostenir un sistema sanitari dedicat a la salut de tothom i no al benefici econòmic d’uns pocs i poques.  Lliure per decidir sobre el nostre treball i els nostres recursos i fer-los servir de forma justa al servei de la majoria i  sense deixar mai de ser solidari.  Lliure per protegir el nostre territori i la nostra natura de qui els vol destruir per fer negoci, sense mirar les conseqüències.  Lliure per  establir una relació respectuosa amb la natura i amb totes les formes de vida. 

Lliure per tot això i per tot el que el poble vulga decidir.  Per tot això, participa amb nosaltres a la Diada de l'11 de Setembre a Barcelona.
 
Plataforma pel Dret a Decidir