Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 21 de gener de 2014

FORA LES VOSTRES URPES BRUTES DELS PAÏSOS CATALANS! FUERA VUESTRAS SUCIAS PEZUÑAS DE NUESTRO PAÍS

Catalunya Ràdio ha deixat d'arribar al País Valencià a les vuit del vespre

Després d'un programa especial de comiat de l'emissora · El govern espanyol obliga a tancar les emissions i amenaça amb multes a Acció Cultural
Catalunya Ràdio i Catalunya Informació han deixat de sentir-se aquest mateix vespre al País Valencià. A les vuit del vespre s'ha apagat el senyal, després de l'emissió d'un programa especial que ha fet l'emissora dedicat al tancament. Després del tancament de TV3, les emissions de la ràdio pública catalana es mantenien a través de la xarxa de repetidors d'Acció Cultural del País Valencià. Però divendres l'entitat va rebre una comunicació del govern espanyol en què l'obligava a tancar les emissions i anunciava dues multes per valor d'un milió d'euros que probablement s'aplicaran fins i tot tancant les emissions.
Per primera vegada, el Ministeri d'Indústria espanyol, a través de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, pretén castigar no únicament les emissions, sinó la propietat i existència de torres de repetidors de l'emissió 'sense autorització'. Segons Indústria, aquesta actuació es fa a partir de la denúncia d'un grup que es diu Círculo Cívico Valenciano i amb l'acord de la Generalitat Valenciana.
ACPV explica que va rebre divendres una notificació del ministeri anunciant-li un expedient sancionador per dues suposades infraccions referides a les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació: la instal·lació d'estacions radioelèctriques sense autorització, i la utilització de freqüències radioelèctriques sense autorització, cadascuna de les quals pot comportar una multa de fins a 500.000 euros.
El mateix text insta ACPV a tancar de manera immediata les emissions i avisa que si no ho fa, 'precintarà els equips i aparells que formen part de la xarxa de difusió'. Per aquest motiu ACPV es veu forçada a tancar les emissions i anuncia que presentarà al·legacions. 
Per Toni Gisbert, secretari general d'ACPV, aquest tancament constata que la situació al País Valencià 'és molt greu' des del punt de vista de la llibertat d'informació, la pluralitat i la llengua i no dubta a qualificar-la 'de situació d'emergència'. Considera l'actuació dels govern espanyol i valencià una mostra 'de la seva actitud en aquests temes' i que 'a ningú se li escapa la lectura política' del tancament d'emissions. 
Ha emplaçat, però, a una valoració més extensa que l'entitat farà dimarts vinent en una conferència de premsa on també oferiran 'una proposta de resposta d'Acció Cultural davant d'aquesta situació'.
Ara mateix les freqüències per on es pot sentir Catalunya Ràdio al País Valencià són el 106.8 de l'FM a Alacant i el 97.0 per a Catalunya informació, mitjançant el repetidor de la Carrasqueta; el 106.7 a Castelló (94.0 per a Catalunya Informació), des del repetidor del Bartolo; el 104.0 a Ontinyent i el 106.3 (87.0 Catalunya Informació), a València.
Publica un comentari a l'entrada