Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 27 de gener del 2014

El projecte de l'Estat, el genocidi lingüístic.

Publicat a tribuna.cat dimarts 21 de gener del 2014


El País Valencià corre el perill de viure en pocs anys la desaparició total de la llengua i cultura pròpies al territori. L'administració ja no garanteix l'ensenyament en valencià al territori, ni a l'administració pública ni als mitjans de comunicació. Aquesta setmana ha quedat clar quin és el projecte de l'Estat amb les nacions que el componen: el gencidi lingüístic.


Nou atac al valencià aquesta setmana. El País Valencià queda definitivament sense mitjans de comunicació en llengua pròpia amb la desaparició de les emissions de Catalunya Ràdio al territori.

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha amenaçat l'ACPV (entitat que gestiona l'ús dels repetidors) amb dues multes de fins a un milió d'euros si no cessa les emissions dels repetidors del senyal de Catalunya Ràdio Ebre enllà. 

Amb la fi del senyal de Catalunya Ràdio al País Valencià tots els mitjans de comunicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) desapareixen del territori valencià i s'assegura, doncs, un espai de comunicació totalment castellanoparlant.

Aquest tancament culmina un procés de liquidació de mitjans de comunicació en llengua pròpia al País Valencià i sentencia tota relació comunicativa entre el Principat i el País Valencià. El tancament de Catalunya Ràdio segueix al tancament de TV3 el passat 2011 i al de Canal 9, que es va fer efectiu el passat 28 de novembre de 2013 i que va provocar un gran rebuig entre els professionals dels mitjans, la societat civil i el sector polític del País Valencià.