Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 22 de gener de 2014

CASSOLADES CONTRA LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ. NO AL TANCAMENT DE CATALUNYA RÀDIO

El tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià, és la constatació que si al Principat ens desentenem de la resta de territoris, quan marxem intentaran exterminar-los. No podran, però al Principat haurem facilitat l'intent i en serem còmplices i tant culpables com els castellans.


CASTELLÓ - LA PLANA ALTA

Cassolada contra el tancament de Catalunya Ràdio
PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ
Dimecres 22 · 20:00 · davant de la Subdelegació de Govern

Estenguem-la arreu dels Països Catalans!!!!
Davant cada ajuntament.
CAL COMBATRE ALS COLONITZADORS!

MANIFEST D'ESQUERRA INDEPENDENTISTA DE LA PLANA

Des de l'Esquerra Independentista de la Plana (EIP) volem manifestar el nostre pesar i el nostre ferm rebuig davant les ofensives de l'estat espanyol a la llengua i cultura catalanes, una mostra de les quals és el tancament dels mitjans de comunicació públics en la nostra llengua al País Valencià. L'atac a la immersió lingüística en l'ensenyament i el tancament dels mitjans de comunicació en valencià només volen impedir la normalitat i normalització de la nostra llengua.


La desaparició de Catalunya Ràdio és -quan encara tenim les ferides obertes pel tancament de les emissions de Canal 9 i de TV3- un exemple més de l'intent espanyolitzar-nos, tal i com va anunciar Wert. Respon, ni més ni menys, que a un projecte polític: l'esquarterament dels Països Catalans i la recentralització de l'Estat de les Autonomies.

Però el tancament de mitjans de comunicació no es pot subjectar sota arguments tècnics, ni tampoc es pot reduir a sensibilitats lingüístiques, sinó que és un atac frontal a uns dels pilars dels estats democràtics, a un dels drets polítics per excel·lència: la llibertat d'expressió i d'informació. Com deia l'Ovidi: "Hi ha gent a la que li molesta que es parle, s'escriga o es parle en valencià, és la mateixa a la que no li agrada que es parle, s'escriga o es pense".

Avui, com sempre, reivindiquem el nostre dret a tindre uns mitjans de comunicació crítics, de qualitat i en la nostra llengua. Perquè és un dels requisits indispensables per a viure amb normalitat en la nostra llengua, però també perquè triar el mitjà de comunicació que es vol escoltar és un dels requisits indispensables de qualsevol societat democràtica.

Perquè n'estem farts de la hipocresia que condemna democràcies socialistes en pro de la llibertat d'expressió però aplaudeixen i executen el tancament continu tancament de mitjans de comunicació contradictoris amb la ideologia espanyolista i/o capitalista.

Perquè n'estem farts que disfressen de democràcia una dictadura dels mercats que està desmantellant tots i cadascun dels drets polítics i socials guanyats pel poble treballador.

Des de l'EIP continuarem treballant per la normalitat lingüística i política del nostre poble. Perquè ens ho poden furtar tot menys l'esperança! Perquè és l'hora que la por canvie de banda.

Per la llibertat d'expressió, pels drets polítics del poble valencià: no al tancament de Catalunya Ràdio!

Esquerra Independentista de la Plana
Castelló de la Plana, 22 de gener de 2014

COMUNICAT DE L'INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS

L’IEC mostra el seu ferm rebuig al tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià El tancament de Catalunya Ràdio al País Valencià constitueix l’enèsim atac que fa el govern espanyol a la llengua dels valencians. La decisió d’expulsar la nostra llengua a la ràdio, així com l’atac a la immersió lingüística a les escoles, deixen al descobert l’objectiu d’impedir que els valencians puguem viure amb normalitat en la nostra llengua i en la nostra casa. És una mostra més de com es pretén assolir el projecte polític de Wert: “espanyolitzar-nos”
Des de la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans de Castelló no podem més que mostrar el nostre ferm rebuig i la més sincera indignació envers el nou intent d’arraconar el català, a través de polítiques que fan recordar el genocidi cultural. Des d’una institució dedicada a la recerca i investigació en llengua catalana considerem que la decisió de barrar el pas a les ones de Catalunya Ràdio atempta obertament contra la base pluricultural i plurilingüe de l’Estat i fins i tot qüestiona la Constitució, la qual, suposadament, garanteix la protecció de les llengües.

El tancament de mitjans de comunicació no es pot defensar amb arguments tècnics, ni tampoc es pot reduir únicament a sensibilitats lingüístiques, sinó que s’ha d’entendre com allò que és: un atac flagrant als drets cívics i polítics dels valencians, a la llibertat d’expressió i d’informació. Enfront del nou atemptat que rep el poble valencià, reclamem el seu dret a disposar d’uns mitjans de comunicació de qualitat, plurals i en valencià, perquè la llibertat informativa és un dels requisits indispensables de qualsevol societat democràtica.
Publica un comentari a l'entrada