Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 15 d’abril del 2016

PV, Catalunya, i les Illes aposten per cooperar en promoció turística - La Veu del País Valencià


Un dels compromisos adquirits és impulsar polítiques comunes en turisme i cooperar en la promoció de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani. Crear la Destinació turística intel·ligent és un dels objectius comuns


Per primera vegada, es reuneixen els màxims responsables sobre turisme dels governs autonòmics de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani.


RedactaVeu / València

Els màxims responsables sobre turisme dels governs autonòmics del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears  aposten per impulsar polítiques comunes en turisme i cooperar en la promoció de l’Euroregió de l’Arc Mediterrani com a destinació, segons han infromat fonts de l'Institut Ignasi Villalonga d'Economia i Empresa.

A la reunió celebrada a València, Raquel Huete –directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana–, Blanca Cros –responsable de projectes europeus de l’Agència Catalana de Turisme i en nom del seu director, Xavier Espasa–, Pere Muñoz –director de l'Agència de Turisme de les Illes Balears– han debatut diverses propostes sobre l’activitat turística i s’han emplaçat a celebrar una jornada al final de 2016.

Els objectius comuns dels representants de les 3 comunitats autònomes es concreten en el desenvolupament sostenible del litoral i la generació de riquesa, la creació de “Destinació turística intel·ligent” a l’Euroregió de l’Arc Mediterrani, el rol de les agrupacions empresarials innovadores en les destinacions de litoral, la implantació de sistemes integrals de qualitat i compartir bones pràctiques en formació i recerca turística.
 

Alguns dels temes abordats han sigut els diferents tipus d’activitat turística, el turisme com a experiència innovadora, la integració efectiva de la xarxa d'infraestructures necessària per un turisme de qualitat i els criteris de governança dels municipis de platja.

També han assistit a la reunió en representació del País Valencià Francesc Colomer –secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme–, Pau Pérez –gerent del Patronat València Turisme– i Antoni Bernabé –director de la Fundació Turisme València. Per part de Catalunya també hi han assistit Jordi Williams Carnes –director de Turisme de Barcelona–, Joan Torrella –director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona–, Joan Aregio –secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya– i Elisenda Villalta –responsable de projectes europeus de la Diputació de Tarragona.



Font: PV, Catalunya, i les Illes aposten per cooperar en promoció turística - La Veu del País Valencià