Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 22 d’abril del 2016

Funden la Confederació d'Entitats Sobiranistes pel Dret a Decidir dels PPCC

La nova coordinadora respectarà "els ritmes propis" de cada territori dels Països Catalans


L'ANC, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) han donat a llum a la Conferedació d'Entitats Sobiranistes pel Dret a Decidir, amb l'objectiu d'unir esforços entorn del sobiranisme. La iniciativa es va rubricar dimecres a València en un acte al qual van assistir el president de l'ANC, Jordi Sànchez; el de la PDaD, Toni Infante; i el de l'ASM, Cristòfol Soler, han explicat a Europa Press fonts de l'entitat.

La confederació treballarà a través d'un Consell que respectarà "els ritmes propis" de cada entitat, amb la voluntat que siguin els ciutadans de cada territori els que decideixin els seus propis camins.

El pacte és fruit de la "solidaritat mútua" que històricament han expressat les tres entitats, i serveix per unir forces en tots aquells temes sobiranistes transversals que siguin compartits. Per exemple, en la defensa dels drets lingüístics i culturals, i en la reivindicació del dret a decidir.

Una delegació de la nova Confederació acudirà a la manifestació que ha organitzat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) aquest dissabte a València amb motiu de la commemoració de la Batalla d'Almansa de 1707: serà el primer acte en què participarà el nou organisme.

Signatura de l'acord.   |   @POBLE_LLIURE