Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 11 d’octubre del 2015

La Mostra Viva del Mediterrani 2015 està dedicada a Ovidi Montllor

Font: La Mostra Viva del Mediterrani 2015 està dedicada a Ovidi Montllor - La Veu del País Valencià

Més de 80 músics i 60 pel·lícules a les set seus de la Mostra Viva que comença la setmana vinent


Mostra Viva del Mediterrani tindrà lloc del 14 al 18 d’octubre a diferents espais de la ciutat de València. L’Associació Ciutadana Mostra Viva organitza aquest festival, juntament amb el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. Tots els concerts, els cicles de cinema, els recitals de música i poesia, les exposicions, les activitats infantils i les taules redones són gratuïtes.



RedactaVeu / València
 
L’edició de 2015, la tercera des que l’associació posara en marxa aquest festival per reflexionar sobre la Mediterrània a través de totes les ribes de la cultura, es fa per primera vegada amb el patrocini de l’Ajuntament de València, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana. La programació també s’ha incrementat: set espais temàtics, 12 sales, 17 poetes, 24 artistes plàstics, 69 films d’11 països mediterranis diferents i més de 80 músics participen en aquesta edició. L’entrada a totes les activitats és lliure i limitada a la capacitat de les diferents seus.
 
La seu principal és el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València i es programen activitats en altres centres col·laboradors: Octubre Centre de Cultura Contemporània, Jardí Botànic de la Universitat de València, SGAE, Institut Français, Palau de la Música, IVAM i MuVIM. Mostra Viva del Mediterrani té encara també en aquesta edició el patrocini de la Fondation pour li Progrés de l’Homme, de l’Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani, de l’Institut Europeu del Mediterrani, de la Casa Àrab, dels Premis Lux i d’empreses com ara Cervezas Turia o Pollos Planes.
 
La programació s’ha presentat aquesta setmana, en què el vicerector Antonio Ariño ha destacat “la gran satisfacció que suposa per a la Universitat formar part d’aquest projecte, un festival centrat en la Mediterrània, una de les majors esperances, però que en un context de crisi com l’actual, ha esdevingut una frontera de mort”.
 
D’altra banda, tant el president d’honor, com el president de Mostra Viva, Vicent Garcés i Vicent Tamarit, respectivament, s’han felicitat de la incorporació de l’Administració valenciana, que de nou dóna el suport a la Mostra de València, a través de la cessió d’infraestructures, en un festival que pretén assemblar-se a aquell que va impulsar Ricardo Casado el 1981 i no a aquell que existia fins al 2011.
 
Aquesta edició de 2015 està dedicada a Ovidi Montllor, en complir-se 20 anys de la seua defunció. Per aquest motiu, l’acte inaugural (dimecres 14, a les 20 hores, al Palau de la Música) està dedicat al cantautor i consisteix en l’estrena del documental Ovidi, el making off de la pel·lícula que mai es va fer, de Vicent Tamarit, amb la presència dels protagonistes. No és l’únic acte que acollirà el Palau de la Música, que és una de les noves seus que s’ha incorporat a aquesta tercera edició de Mostra Viva. Un dia després, dijous 15, a les 22 hores, el Palau acollirà ‘Homenatge Ovidi’, amb la participació de Pau Alabajos, Feliu Ventura, Hugo Mas, Paco Muñoz, Rafa Xambó i Juli Mira.
 
A més, Mostra Viva retrà homenatge a la figura del cantautor i actor a través de debats, una exposició plàstica amb el mar i Ovidi com a inspiració i un recital de música i poesia. A La Nau es presentarà un cicle a l’Aula Magna amb pel·lícules com Monte bajo o El caso Savolta.
 
Amb tot, Mostra Viva és una mirada cap a la Mediterrània a través d’altres temàtiques i cicles.
 
Més enllà de la programació, la creativitat d’aquest festival també es materialitza mitjançant els elements d’aquesta edició. El cartell d’enguany l’ha creat Manuel Boix; Andrés Tamarit ha compost la sintonia del 2015, i l’escultura, que servirà de record als personatges homenatjats, ha estat creada per Pablo Sedeño.




____________________________________________________