Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 21 de juny del 2014

EL TANCAMENT DE LÍNIES EN CATALÀ AL PAÍS VALENCIÀ.

Ontinyent perd quatre unitats escolars i set places de professorat
Totes les supressions són d'ensenyament públic
No hi ha marxa arrere. La Conselleria d'Educació manté la supressió de les dues unitats d'Infantil a les escoles Bonavista i Martínez Valls, i la de Primària del col·legi Rafael Juan Vidal d'Ontinyent. No només això, perquè ara se n'afegirà una altra d'Infantil de l'escola Vicent Gironés.
Aquesta és la informació que el Secretari d'Educació de la Generalitat, Rafael Carbonell, va traslladar als representants municipals de la capital de la Vall d'Albaida, que s'hi van reunir dimecres passat acompanyats per pares d'alumnes de centres afectats. El batle Jorge Rodríguez i el regidor d'Educació Pepe Pla van poder trobar-se amb Rafael Carbonell, després de cites suspeses i ajornades.

Segons el regidor, la postura intransigent de l'administració 'basada únicament en números abstractes' no és en cap cas una actuació favorable a la millora de l'educació, sinó un reflex de la política 'nefasta' del PP. Pla remarca que amb aquestes supressions, a més de la pèrdua de qualitat i de places escolars en valencià, es perdran set places de professorat.

Els representants de l'Ajuntament van traslladar també a Carbonell la reivindicació d'una Escola Oficial d'Idiomes pròpia per a la capital de la Vall d'Albaida, i li van presentar els suports amb què compta aquesta iniciativa des del propi consistori, el sector empresarial, i les més de 4.800 signatures que s'han recollit a favor d'aquest servei formatiu. Mentre aquesta escola es puga arribar a posar en marxa, s'ha sol·licitat que s'amplien els grups i professorat en alemany i francés pel nombre elevat de peticions de matrícula.

Una altra de les qüestions tractades en la reunió fou la de l'estat de les infraestructures escolars i de la xarxa elèctrica en els centres. En aquest darrer cas, Rafael Carbonell es va comprometre a actura-hi aquest estiu perquè a l'hora de començar el curs que ve estiga en condicions idònies.