Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 22 de març de 2014

SOLIDARITAT AMB ELS TANCAMENTS AL PAÍS VALENCIÀ

ENLLAÇATS NO ACATEM DÓNA SUPORT A LA CRIDA DE LA PLATAFORMA PROU I, AMB ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, ASSEMBLEA GROGA DEL PRINCIPAT I MAREA VERDA DE LES BALEARS, LA FA EXTENSIVA A TOTS ELS PAÏSOS CATALANS.

El proper 29 de Març donem veu a la lluita del País Valencià i la Plataforma PROU, llegint i difonent el seu manifest.

La Plataforma PROU, del País Valencià, anuncia una sèrie de tancaments i d'actes que es duran a terme a les escoles properament en defensa de l'educació pública i contra el tancament de línies educatives en valencià, la LOMQE i les retallades.

Des d'Enllaçats NO Acatem i Enllaçats per la Llengua, juntament amb L'Assemblea Groga del Principat i la Marea Verda de les Illes Balears, fem extensiva aquesta acció a la resta de Països Catalans.

Agraïm la difusió d'aquestes informacions.

M A N I F E S T
La Plataforma PROU, formada per distintes AMPES, CEIP, organitzacions, sindicats, entitats i persones a títol individual, proclamem que amb l’excusa de la baixada de la natalitat i la crisi, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana pretén eliminar unitats (aules) de les escoles públiques. 

Açò és un emmascarament d’una intenció clara: PRIVATITZAR L’EDUCACIÓ.

Així, manifestem que:
1. ENS OPOSEM a l’eliminació d’unitats previstes per Conselleria perquè:
– No atén a motius de millora per a l’alumnat ni per als centres. 
– Ataca exclusivament l’educació pública i prioritza l’educació concertada, ja que als centres concertats no els afecten les eliminacions.

2. PROPOSEM:
– Que es lleve el concert en les escoles que tenen doble línia i en aquelles que no acompleixen el concert fent pagar quotes “voluntàries“ de manera obligada.
– Una disminució de la ràtio a 20 alumnes per aula –com estava anteriorment– cosa que assegurarà una qualitat digna en l’educació i una atenció personalitzada adequada. 
D’aquesta manera s’assegura el futur de les escoles públiques, ja que són innecessàries totes les supressions.

3. ENS OPOSEM frontalment a la LOMQE. Una llei totalment innecesària, elaborada a esquenes de la comunitat educativa, segregadora, antodemocràtica, discriminatòria, lligada al mercantilisme i la competició contínua.

Per tots aquests motius, escoles afectades per les eliminacions d’unitats del País Valencià s’han coordinat per a fer un tancament simultani en senyal de rebuig a les eliminacions d’unitats a les escoles públiques i a la LOMQE. Al CEIP Ciutat de Cremona i a la comarca de la Marina Baixa ara s’hi sumen el CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls d’Ontinyent i el CEIP Ramiro Jover de València. Algunes d’aquestes escoles han organitzat xarrades, assemblees i altres activitats per a informar i debatre al voltant de la privatizació de l’educació pública i d’altres aspectes de la LOMQE.

L’educació pública som totes les escoles públiques. Si toquen a una, ens toquen a totes. Us animem a sumar-vos als tancaments i fer de totes les veus que criden, una sola i ben forta.


PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA, DIGNA I PER A TOTS I TOTES. PROU!

29 DE MARÇ JORNADA DE LLUITA, TAMBÉ EN SOLIDARITAT AMB EL PAÍS VALENCIÀ

Publica un comentari a l'entrada

PROMOUEN

ENLLAÇATS FEM XARXA