Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 27 de març del 2014

L'STEI denunciarà a Brussel·les les agressions del Govern i l'Estat al català



Font: http://dbalears.cat/actualitat/balears/stei-denunciara-brussel-les-les-agressions-del-govern-estat-catala.html
El sindicat de l'ensenyament de les Balears STEI, un dels impulsors de la Plataforma interterritorial ENLLAÇATS PER LA LLENGUA, denunciarà les «agressions» del Govern i de l'executiu espanyol a la llengua pròpia de les Illes en el marc de l'assemblea que la Xarxa Mundial per als Drets Col·lectius dels Pobles mantindrà en el Parlament europeu el 31 de març.
Aquest sindicat ha indicat que la delegació que es desplaçarà a Brussel·les estarà integrada per la seva secretària de Política Educativa i Normalització Lingüística, Maria Antònia Font, i el seu secretari de Moviments Socials, Francesc M. Ramis.
L'objectiu de la Xarxa Mundial per als Drets Col·lectius dels Pobles, de la qual l'STEI n'és membre fundador i es constituí l'abril de 2010, és articular els moviments socials, organitzacions i sindicats que persegueixen el reconeixement, promoció i aplicació dels drets dels pobles, segons ha apuntat l'organització.
«L'STEI Intersindical contínua amb la seva tasca de denúncia internacional de les agressions, tant del Govern Bauzá com del Govern espanyol, als drets col·lectius dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers com per exemple l'eliminació del requisit del català, llengua pròpia de les Illes Balears, per a l'accés a la Funció Pública, el tancament de mitjans de comunicació en llengua catalana o l'atac permanent al sistema educatiu públic i en català», han apuntat.
També indiquen que l'organització participarà el 30 de març en la manifestació convocada per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus «per a demanar a les institucions garanties formals que es respectin els processos sobiranistes que estan en marxa a Europa».