Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 8 de novembre del 2013

La Diada de la Catalunya Nord tanca oficialment el Correllengua



Com cada any, Perpinyà és la ciutat encarregada de tancar de manera oficial el Correllengua, tot coincidint amb la commemoració de la Diada de la Catalunya Nord. Ara fa 354 anys el Tractat dels Pirineus segava la nació en dues meitats i significava la progressiva descatalanització de la Catalunya Nord. Enguany es torna a reclamar, potser amb més força que mai, esborrar del mapa el Tractat, tot fent una crida a encerclar les institucions nord-catalanes el proper dissabte 9 de novembre, a les 16:59h.
Paral·lelament a aquesta iniciativa, el Correllengua continuarà tenint els elements comuns a d'altres anys, amb la lectura de parlaments al peu del Castellet, la tradicional marxa de torxes i els concerts a la Casa Musical amb els grups Taverners, Lafaille cobla i Orxata Sound Sistema.

Aquest any, l'acte central de dissabte tindrà una prèvia aquest dijous a les 19h, a la Sala Aragó de l'Ajuntament de Perpinyà, amb una conferència a càrrec de Muriel Casals (presidenta d'Òmnium Cultural) i Carme Forcadell (presidenta de l'ANC) organitzada per la Federació d'Entitats de la Catalunya Nord.

Per a conèixer més detalls dels actes programats arreu, no us perdeu l'agenda.