Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 19 de gener del 2013

LA LLENGUA ENLLAÇARÀ ELS TERRITORIS EL MARÇ. TOTHOM ATENT!


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA REUNIRÀ TOTS ELS TERRITORIS EL MARÇ


ENLLAÇATS PER LA LLENGUA

Durant aquest matí s'han reunit a Barcelona diversos sindicats i organitzacions culturals del conjunt dels Països Catalans per tal de preparar una resposta coordinada als atacs contra la llengua i lluitar per la plena normalització lingüística del català.

Aquesta trobada dona continuïtat a la que es va fer el passat 15 de Desembre al País Valencià, en motiu de la commemoració del 80 aniversari de la signatura de les Normes de Castelló. L'esperit unitari de les Normes, ha impregnat també la trobada d'avui. Totes les entitats presents han manifestat el seu rebuig frontal als darrers atacs rebuts per la comunitat catalanoparlant en tots els seus territoris i han valorat molt positivament la necessitat de treballar plegats. El primer fruit d'aquesta trobada ha estat la decisió de redactar col·laborativament un manifest a favor del dret a poder viure plenament en català. Com a mostra de la voluntat de sumar sinèrgies, el manifest rebrà per nom Enllaçats per la Llengua, estenent així al País Valencià i al Principat el símbol del llaç quadribarrat utilitzat a les Illes contra els atacs del govern de Bauzà. La voluntat de totes les persones presents avui  d'estendre aquest treball conjunt a altres entitats  que també treballen per la nostra llengua i al conjunt de la població dels Països Catalans, serà visible amb la possibilitat de signar el manifest i d'integrar-se al treball conjunt del grup impulsor que s'obrirà les properes setmanes.
Tot aquest treball coordinat tindrà un punt àlgid durant el mes de Març on les entitats preveuen organitzar grans mobilitzacions simultànies a les principals ciutats del nostre domini lingüístic.  




Representants de STEI-I (Balears), Assemblea de Mestres i Professors - Illes Balears, Moviment de Renovació Pedagògica (Balears), CCOO - Federació d'Esnsenyament (Principat), SEPC (Països Catalans), OCB (Balears), Escola Valenciana, Castelló x la Llengua (País Valencià), FOLC (Països Catalans), Plataforma pel Dret a Decidir (Principat), Ciemen (Principat), USTEC-STEs (Principat), STEPV-Interdindical Valenciana, Assemblea Nacional Catalana - Mallorca. Diverses organitzacions del Principat integrades també a Som Escola.