Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 2 de juny del 2018

[DEMPEUS pels nostres drets] Visquem la llengua

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial
Resultat d'imatges de dempeus pels nostres drets
La CUP Palma inicia una campanya oberta per tal de conscienciar i ampliar els drets lingüístics dels catalanoparlants.


Des de la candidatura d’Unitat Popular de Palma volem comunicar que donam el sus a la campanya DEMPEUS pels nostres drets. Visquem la llengua. Aquesta iniciativa té com a intenció ampliar els drets dels catalanoparlants que encara avui no estan reconeguts.

La campanya tendrà diversos fronts, com ara l’àmbit educatiu, el laboral, l’empresarial, el social, el quotidià o el sanitari, entre d’altres. Tanmateix, però, sempre se centrarà en un aspecte comú en tots aquests: els drets dels catalanoparlants a expressar-se en aquesta llengua.

Des de la CUP Palma consideram que els diversos governs de les Illes Balears i, molt especialment, el de l’Ajuntament de Palma té com a deure adoptar diverses mesures per tal de preservar els nostres drets lingüístics. Com a ciutadans, molt sovint ens trobam que el nostre dret a expressar-nos en català no està reconegut, ja que l’altra persona (ja es dediqui a la sanitat, educació, justícia, etc.) no té la capacitat per a entendre’ns. Consideram que és responsabilitat dels diversos governs ocupar-se que això no se segueixi produint, ja sigui amb mesures legals, campanyes de conscienciació, cursos de formació, etc.

Una altra situació que com a CUP Palma ens disposam a treballar són aquells casos en els quals les persones que parlam català ens veim verbalment agredides o alguns dels nostres drets es veuen retallats per comunicar-nos en català. Casos com aquests són totalment intolerables en una societat que es pretén democràtica.

Aprofitam aquest comunicat també per fer-vos arribar el primer vídeo promocional de la campanya. A més d’aquesta, la campanya utilitzarà diverses eines per tal d’assolir els nostres objectius, que van des de la conscienciació, amb altres vídeos o paradetes al carrer, la denúncia, amb accions directes, o la proposta de mesures concretes per tal de contribuir que es reconeguin els nostres drets. La campanya estarà oberta a la participació de qualsevol persona que vulgui treballar en aquesta línia que plantejam i tothom pot posar-se en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic,

dempeuspelsnostresdrets@gmail.com

Com va dir un artista valencià, hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s'escriga o es pense.

Palma, Països Catalans
11 d’abril de 2018


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial