Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 31 de maig del 2017

Compromís demana que el govern espanyol pague el múltiplex de reciprocitat amb TV3 i IB3

La coalició ha presentat una esmena als PGE perquè s'incloga una partida destinada al retorn de les emissions

Imatge d'una manifestació que reclama el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià.. La Veu
Imatge d'una manifestació que reclama el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià. © La Veu
Compromís ha presentat al Senat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè el govern espanyol pague el múltiplex necessari per a engegar les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià. La proposta ha sigut formalitzada pel síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, juntament amb la portaveu adjunta del grup parlamentari, Mònica Álvaro, i el també diputat Josep Nadal, tots tres membres de la Comissió de RTVV al parlament valencià,
Des de la coalició afirmen que demanar que es puga veure TV3 i IB3 al País Valencià és "enriquir el dret a estar informats" i que el seu treball és ampliar el ventall informatiu al qual els valencians poden adreçar-se. “Òbviament, si el Partit Popular i Ciudadanos rebutgen la lògica d’aquesta esmena hauran d’explicar per què Catalunya compta amb tres múltiplex mentre que la Generalitat Valenciana només en compta amb dos. Nosaltres seguirem buscant la via per a solucionar l’autarquia cultural en la qual ens va instal·lar el Partit Popular. Els valencians volem projectar-nos al món sense pors ni complexos, i compartir emissions amb els territoris més propers”, ha explicat el síndic Fran Ferri.
En opinió del diputat Josep Nadal, la reciprocitat amb TV3 i IB3 ha de ser una realitat d’aquesta legislatura. "Ara que s’apropa el moment en què s’inicien les emissions d’À. volem també accelerar aquesta qüestió”, ha afegit  Nadal.
Per la seua banda, Álvaro ha assenyalat que “Madrid ens va llevar TV3. És just, doncs, que ens la torne, i això comporta que del pressupost estatal hauria d'eixir el finançament necessari per a retornar allò que sostragueren al poble valencià sense que a aquest li coste cap euro. Ja hem pagat prou i no hem rebut res”.
Ferri ha insistit que els valencians mereixen un espai audiovisual potent que incloga mitjans públics, acords de reciprocitat, una TDT privada dinàmica i de qualitat, i una indústria audiovisual que genere llocs de treball. "Aquests són els objectius que ens marquem per a legislatura i el govern central no pot mirar cap a un altre lloc".