Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 17 de maig del 2017

Adhereix-te al manifest! #CRIDAPELFINANÇAMENT Valencià

ADHEREIX-TE AL MANIFEST!


#CRIDAPELFINANÇAMENT

Acompanya'ns

CRIDA AL POBLE VALENCIÀ

Les últimes setmanes s’han fet públiques les dades dels pressupostos generals de l'estat de l’any 2017. Mentre la inversió mitjana de l’estat espanyol es situa en 185 euros per habitant, algunes comunitats autònomes, com Castella i Lleó en reben 405. Nosaltres, els valencians i les valencianes, rebem 119 euros per habitant, la xifra més baixa de tot l’Estat espanyol; és a dir, que la inversió, respecta la ja minsa de l’any 2016, baixa un 33,8 %.

Davant aquesta situació, que es porta repetint els últims 15 anys, i davant la manca de recursos i infraestructures al nostre territori fruit, en gran part pel maltractament financer sostingut a què ens sotmet els governs espanyols, any darrere any, hem de donar una resposta social contundent per a fer-nos escoltar com a poble maltractat que som.

Els valencians i les valencianes no volem pagar i callar. Volem cridar PROU! La situació actual del nostre autogovern, és crítica, i cal revertir la situació sense esperar un moment més.

Estem davant d'un estat d’emergència social i de falta de recursos per al nostre territori, a causa d’un sistema finançament profundament injust que ens castiga com a societat i que augmentarà la precarietat que ja sofreixen, especialment, els nostres sectors més desfavorits.

Moltes són les necessitats del nostre país, i molts els anys que portem denunciant-les: Sense corredor mediterrani, ni infraestructures adients per al creixement, sense sistema financer propi i demanant els nostres diners a Madrid, a tornar amb interessos (en forma del pervers FLA), no podem cobrir les necessitats del nostre territori i de les persones que hi vivim. Per això cal que s’escolte la nostra veu com a poble ací, a Madrid i on calga, per denunciar l'espoli sistemàtic, que patim històricament, i no ens deixa avançar.

Som ací, perquè volem un futur de benestar i llibertat per a la societat valenciana.

I som conscients que el problema del finançament valencià, que afecta a tothom qui vivim en aquest territori, necessita de la implicació de tots els estrats de la nostra societat: món empresarial, treballadors i treballadores, gent aturada, depenent, jubilada, desnonats, estudiants, organitzacions sindicals, polítiques, socials, Govern, administracions públiques, càrrecs electes, etc.

Per tot això, les organitzacions convocants volem fer una crida a la societat valenciana per eixir al carrer massivament, prendre el protagonisme, i manifestar el nostre rebuig als Pressupostos Generals de l’Estat d’enguany, denunciar l’espoli sostingut que sofrim i declarar que volem tindre accés a les claus de la caixa.

Fem una crida pel finançament valencià i vos convidem a tothom a sumar-vos al manifest i manifestació que tindrà lloc a València el 10 de juny a les 18 hores, des del Parterre fins la Plaça de l’Ajuntament, amb el lema:

RETIRADA DELS PRESSUPOSTOS
CONTRA L'ESPOLI
VOLEM LES CLAUS DE LA CAIXA



CONVOQUEN

· 15M
· Associació de Veïns d'Orriols-Rascanya
· AMPA IES la Patacona
· Ateneu Popular del Parc d'Alfafar
· Avusan
· Bloc d'Estudiants Agermanats
· Bloc i País
· Ca Revolta
· Compromís La Pobla Llarga
· Compromís per Silla
· Col·lectius per la Llengua i la Cultura Castelló
· Coordinadora d'Escoles en Valencià de La Costera
· Coordinadora pel Valencià Horta Nord
· Coordinadora per la Llengua Terres del Vinalopó
· Coordinadora per l'Ensenyament en Valencià en la Ciutat de València (CAPPEV)
· CUP Almàssera
· CUP Biar
· Decidim
· El Tempir
· ERPV
· Escola Valenciana
· Estat Valencià
· EUPV
· Intersindical Valenciana
· Iniciativa Animalista
· JODaD
· Joves del País Valencià - Compromís
· Joves PV La Pobla Llarga
· L'Or dels Valencians
· LAMBDA
· Nova Muixeranga d'Algemesí
· Penya Llevantinista Tòtil
· Penya Usapista La Valenciana
· Plataforma de les Persones en Situació de Dependència CV
· Plataforma per la Llengua País Valencià
· Poble Lliure
· Podem
· Podem Alboraia
· POSI
· SEPC
· STM Intersindical Valenciana
· STEPV
· Societat Coral El Micalet
· Assemblea per les llibertats i contra la repressió - València Sense Mordassa