Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 2 d’agost del 2018

L'ASM convoca demà una concentració a Palma i es nega a assistir a la recepció del rei d'Espanya.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

COMUNICAT DE PREMSA

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha convocat una concentració per al proper divendres 3 d'agost a les 19,30, devora el Palau Reial, amb motiu de la recepció organitzada pel rei d'Espanya.

Des de l'ASM consideram el cap de l'Estat espanyol màxim responsable de la pèrdua de llibertats que estam vivint als Països Catalans, i li ho volem fer avinent aprofitant el seu desplaçament a Mallorca. 

La concentració reclamarà la llibertat dels presos i exiliats polítics, una reivindicació més fonamentada que mai després que la justícia alemanya ha descartat el delicte de rebel·lió del president català, Carles Puigdemont, així com la llibertat d'expressió, perseguida a l'estat espanyol amb víctimes emblemàtiques com el raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, i l'exercici del dret a decidir a Catalunya i els Països Catalans.

La concentració també reivindicarà la restitució del museu Saridakis a Marivent. Cal recordar que Joan de Saridakis va fer construir el Palau de Marivent entre els anys 1923 1925 i que la vídua, Annunziata Marconi-Taffani, el donà el 1965 a l'antiga diputació provincial amb la condició que fos destinat a museu de les obres col·leccionades pel seu marit. Un cop cedit l'usdefruit a la casa reial borbònica, els hereus reclamaren el contingut de l'edifici perquè no s'havien complit les condicions de la donació i una sentència de 1988 va fer retirar totes les obres i mobiliari.

La convocatòria ha estat comunicada a la delegació del govern espanyol.

Palma, 26 de juliol de 2018

COMUNICAT DE PREMSA



Vos adjuntam la resposta que ha enviat el president de l'Obra Cultural Balear a la invitació per assistir a la 'recepció' que organitza la Casa Reial espanyola al Palau de l'Almudaina. D'altra banda, l'Obra Cultural Balear denuncia que les invitacions emeses per la Casa Reial espanyola dirigides als representants de les institucions de les Illes Balears i de la societat civil, ignoren, una vegada més, la llengua pròpia d'aquesta terra, que és, tal i com reconeix la legislació vigent, la llengua catalana.


Secretariat de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca


L’Assemblea Sobiranista de Mallorca, ASM, ha decidit crear una caixa de contingència arran dels darrers esdeveniments i per fer front a una onada de repressió.

S’han produït identificacions a les persones que cada dijous es reuneixen a la plaça de Cort de Palma per cantar a la llibertat; hi ha una investigació per clonar una pàgina web; es va produir un atac a la nostra paradeta del carrer de Sant Miquel de Palma; identificacions per posar llaços grocs al Castell de Bellver.

Davant aquests atacs creiem que hem d’estar preparats per poder fer front a possibles denúncies i per això posam en marxa una caixa de contingència i demanam la col·laboració a totes aquelles persones que creuen en la llibertat d’expressió.

Palma, 27 de juliol de 2018

Secretariat de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca


ES87 2056 0006 3210 0085 0527 Caixa Colonya

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial