Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 8 de juliol del 2016

El Correllengua 2016 arrenca aquest dissabte a Canet de Mar



El proper dissabte 9 de juliol la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, encetarà la vintena edició del Correllengua, enguany dedicat a l’escriptora i periodista Montserrat Roig. L’esdeveniment tindrà lloc a Canet de Mar, la vila on Roig va passar molts estius en família i on va escriure algunes de les seves novel·les més conegudes.

La jornada s’iniciarà amb la Ruta del Modernisme de Canet de Mar. Seguidament, es farà un dinar de carmanyola. A la tarda, els Jardins de la Casa Roura acolliran l’acte central de la celebració amb les intervencions de l’alcaldessa del municipi, Blanca Arbell, l’escriptora Isabel-Clara Simó, el fill gran de Montserrat Roig, Roger Sempere, i el president de la CAL, Pep Ribas.

L’agrupació sardanista Colla Creixent s’encarregarà de l’encesa de la Flama, i Toni Bellatriu, membre de la secció local de la Plataforma per la Llengua a Canet de Mar, llegirà el Manifest del Correllengua 2016.

La nota artística la posaran Jaume Calatayud i Vicente Monera, col·laboradors habituals del Correllengua, que interpretaran l’espectacle poeticomusical “Pinzellades de Roig”, una composició que recorre la biografia, l’obra i la mirada de l’escriptora.

A més, al llarg de la tarda la companyia Tastacontes farà lectures biogràfiques de les estades de Montserrat Roig a Canet. També hi haurà un espectacle infantil a càrrec de la companyia La Baldufa a la Riera de Sant Domènec.

El Correllengua

El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d’una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, se celebra arreu dels territoris de parla catalanades del 1996. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s’organitzen centenars d’actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i a la Catalunya Nord.

La vintena edició del moviment es dedica a la periodista i escriptora Montserrat Roig coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. Els actes del moviment recordaran el compromís de Roig amb la llengua i el país. També es divulgarà la inestimable tasca periodística de l’autora per recuperar la memòria històrica dels crims del nazisme, i es posarà l’accent en la seva essència marcadament feminista i d’esquerres. Tot plegat, per seguir estenent el llegat d’una de les figures més rellevants del país.

Enguany la CAL ha impulsat el moviment amb la col·laboració de la Comissió Montserrat Roig, la xarxa creada per promoure el llegat literari i periodístic de l’autora al llarg d’aquest 2016. Aquesta comissió està formada per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació Lectura Fàcil, la CAL, l’Amical de Ravensbrück, l’Amical de Mauthausen, la Institució de les Lletres Catalanes, Biblioteques de Barcelona, un dels fills de l’autora, Roger Sempere Roig, i la fotògrafa, companya professional i amiga, Pilar Aymerich. 


Accés al document Word
Programació d'actes

Imatge de suport

Més informació: www.cal.cat
Contacte CAL: Marc Prohom – coordinador del Correllengua
cal@cal.cat – 934159002 / 638030965


Ben cordialment,
CAL - Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana
C. Muntadas, 24-26 Baixos
08014 Barcelona
93 415 90 02
www.cal.cat

Copyright © 2016 Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, tots els drets reservats.

Vull donar-me d'alta

Font: El Correllengua 2016 arrenca aquest dissabte a Canet de Mar