Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 3 de desembre del 2018

Què esteu disposats a fer? | Mireia Boya

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

"Això no va dels de dalt i dels de baix. Això és una lluita compartida. Tota la intel·ligència i tota la força. Col·lectiva"

Imatge relacionada

Mireia Boya

Vagi per endavant el meu suport sincer i incondicional i tot el respecte per a Jordi Sánchez i Jordi Turull, que ahir dissabte van començar una acció de protesta política, desobedient, no violenta i contundent, com és una vaga de fam. Davant les vulneracions sistemàtiques de drets per part de l’Estat espanyol, han decidit posar un mirall davant el Tribunal Constitucional i escalar el conflicte democràtic per tal de trencar la normalitat que alguns voldrien i que no existeix, ni existirà, havent-hi presos i exiliats polítics. Llibertat.

Poca broma. Una vaga de fam és una mesura contundent, que pot tenir conseqüències per la seva salut, però que també pot convertir-se en una guspira per a la imprescindible mobilització popular en l’avantsala del judici de la causa general. Si bé el suport als vaguistes és imprescindible, ha d’anar molt més enllà d’apuntar-se en una pàgina web, encara que estiguem en l’era dels clics i dels tuits.


Porto mesos anant amunt i avall per aquest petit país de la riba de la Mediterrània i en tots els actes hi ha algú que pregunta, interpel·lant als polítics, que què farem, que per què no es fa res. Conscient de la imprescindible mobilització popular i de l’organització de la desobediència civil, sempre contesto tornant la pregunta: i vosaltres, què esteu disposats a fer? Perquè això no va dels de dalt i dels de baix. Això és una lluita compartida. Tota la intel·ligència i tota la força. Col·lectiva.

Cal aturar el país diu la gent. D’acord. La via desobedient i de la mobilització massiva i continuada per crear un contrapoder al carrer, recuperar el múscul de l’octubre, i provocar que, mitjançant la protesta no-violenta, l’Estat i Europa tinguin un problema molt gros amb nosaltres. Però quan és l’Estat qui marca els tempos i el calendari, no podem jugar-ho tot a un dia D que triaran ells, si el trien. Al contrari, això ja ha començat. Escalem-ho, escalfem-ho, organitzem-ho i planifiquem-ho. Recuperem la iniciativa. Atents a les consignes i les mobilitzacions. Fem-ho tot per a que el judici no sigui assumible per l’Estat. Fem-ho tot per a exercir el dret d’autodeterminació. I ser República.


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial