Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 4 de juliol del 2017

EL PAÍS VALENCIÀ QUE VOLEM


Quin País Valencià tindrem en el futur? Són diversos els futuribles que podem anar desgranant per a contestar la pregunta. És complicat saber-ho, a més a més, en un món cada vegada més controlat pel capital financer. Un món que haurà de viure amb els recursos controlats i malbaratats pel mateix capital i unes formes de societat que posen en perill la pròpia vida, amb una puixant contaminació i amb un ja inevitable canvi climàtic, així com amb nous factors tecnològics com el de la robotització. És probable que ens trobem amb anys de confrontació entre aquells que aposten per incrementar el domini mundial amb un assegurat col·lapse traumàtic; amb aquells que ho facen per una sostenibilitat mundialitzada amb mitjans dirigistes o més democràtics i també, amb aquells que treballen per una sostenibilitat des d’àmbits més locals i/o regionals amb economies més autocentrades.



Però siga com siga i ara per ara, s’ha de començar a reflexionar, enraonar i actuar per donar solidesa a un projecte col·lectiu i transversal dels valencians i les valencianes, dels nascuts ací o dels vinguts de qualsevol indret, que ens situe en el món aportant responsabilitat, dignitat i respecte als altres.

Des de la Plataforma pel Dret a Decidir, Decidim, hem volgut reunir un conjunt de professionals, que des de la teoria i la pràctica del dia a dia en els seus respectius camps de coneixement, ens aporten la seua visió sobre què és el més adient per al nostre país. És una obvietat aclarir que falten temes molt interessants que ací no es tracten... però com solen dir, no es pot assumir la magnitud de la tragèdia.

Amb pròleg d’Auke Zeldenrust, epíleg d’Antoni Infante i il·lustracions de David Sempere, en El País Valencià que volem participen en el projecte Enric Amer i Blanc, Josep Barberà i Sorlí, Pere Beneyto, Joan Bofarull Solé, Xavier Canales, Marc Candela, Encarna Canet, Jordi Cascales Ribera, Empar Espí i Vidal, Tomàs Fernàndez Maside, Josep Gavaldà, Vicent Grau, Sal·lus Herrero, Pau López Clavel, Carmen Melo, Xavier Mendoza i Primo, Antonio Montesinos Campos, Miquel Àngel Moret Senent, Jaume Ortiz, Vicent Partal, Sonia Rubio Romaguera, Alfons Sánchez, Joan J. Senent i Moreno, Vicent Torrent i Centelles, F. Xavier Uceda-Maza, i Francesc Viadel.

El País Valencià que volem està editat per Edicions del 1979 en la Col·lecció “Llevat”. Segons el Diccionari català-valencià-balear d’Alcover-Moll, llevat significa, entre altres coses, allò que serveix de llavor o causa d’altres coses més importants.

El llibre el podreu trobar de moment a les següents llibreries i punts de Castelló de la Plana: Babel, llibreria d’imatge/sala d’Art Pictograma i Bar-Punt de trobada L’ovella. A Alzira estarà a la llibreria 35 formiguetes i a Sueca a la llibreria Sant Pere. A València podeu preguntar en Bartleby, Bernat Fenollar, Fan Set, París-València, Primado, Ramon Llull, La Repartidora, 35 formiguetes, La Rossa, La Traca i Tirant lo Blanch. 



Font: Plataforma pel Dret a Decidir - Publicacions

foto de Plataforma pel Dret a Decidir.