Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 13 de setembre del 2013

VAGA DOCENT INDEFINIDA A LES BALEARS. COMPTE ENRERE

VAGA DOCENT INDEFINIDA. COMPTE ENRERE


Els sindicats STEI i FE CCOO, convocants de la vaga indefinida, s 'aixequen de la Mesa Sectorial i se'n van perquè l’administració no ofereix cap proposta a les reivindicacions presentades. La consellera d’educació, Sra. Juana M. Camps i el secretari autonòmic, Sr. Guillem Estarellas, reiteren que el TIL no es retira,  ni se n’ajorna el calendari d'aplicació per al 2013-2014, ni retira els expedients als directors de Menorca, ni tampoc els lleva la suspensió cautelar... tal com hem demanat els sindicats per poder començar la negociació. L’Administració educativa només només té voluntat negociadora d'aspectes dels quals te l'obligació de negociar amb els sindicats. 

Hem exigit que es convoqui el comitè de vaga integrat per dos dels sindicats presents a la mesa i convocants de la vaga. Ells ens han proposat només negociar aspectes laborals. 

Així mateix hem fet constar en acta que qualsevol proposta que ens faci l 'administració la durem a l'assemblea de treballadors i treballadores en vaga perquè la prenguin en consideració, la coneguin de primera mà i puguem prendre conjuntament les decisions oportunes. 

La plataforma reivindicativa inclou la recuperació de les plantilles, la millora de les condicions laborals dels interins i de la resta de professorat, l’oferta pública d’ocupació, les ràtios dels alumnes, les beques de menjador i transport per als alumnes... etc.

De moment, per tant, la convocatòria de vaga indefinida es manté. El professorat està disposat a fer vaga indefinida per defensar els interessos dels alumnes i el seu dret a una educació de qualitat que garanteixi la igualtat d’oportunitats i basteixi una escola inclusiva i en català. També es mantenen les concentracions previstes davant el Consolat de la Mar, seu del Govern de les Illes Balears, per dia 16 de setembre a les 12.00h. Serà el dia de l’inici de la vaga indefinida a les illes Balears. També hi haurà concentracions a les altres illes. 

Per dia 13 de setembre, posat que la Llei de símbols encara no s’ha aprovat, des de l’STEI, hem proposat als centres que pengin els llaços quadribarrats, símbol de la defensa de la llengua pròpia de les illes balears, que és la llengua catalana, ara que el govern l’ataca per tots els costats, intentant reduir la seva presència a l’administració autonòmica (eliminació requisit català), als mitjans de comunicació (tancament de ràdio televisió de Mallorca), i a l’educació el Decret TIL (més anglès, més castellà, menys català- Laboratori Lomce.) 

Així mateix també hem anunciat que els sindicats STEI i FE CCOO anuncien que impugnaran els serveis mínims abusius prevists per la conselleria.

CONCENTRACIONS DIA 16/09:
A les 12:00 h.
Mallorca, Consolat de Mar
Menorca, delegació d’Educació, Maó
Eivissa, delegació d’Educació, Eivissa
Formentera
, plaça de la Constitució, Sant Francesc

A les 19:00 h.
València, Plaça Manisses

Caixa de resistència d'STEI-i, Enllaçats per la Llengua
o Banc de Sabadell
o Oficina Carrer 31 de desembre, Palma
o Núm. de c/c: 0081 0268 24 0001564159