Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 13 de setembre de 2012

26 DE SETEMBRE, DIA EUROPEU DE LES LLENGÜES, ENLLAÇATS NO ACATEM

Dia Europeu de les Llengües. 26 de setembre

Des de Salses a Guardamar i el Carxe, des de Fraga a Maó i l'Alguer, per defensar el nostre patrimoni lingüístic, que ho és també de tota la humanitat com la resta de llengües.

El proper 26 de setembre, Dia Europeu de les Llengües, sumen-nos a les convocatòries en tots els territoris on el català n'és la llengua comuna pròpia i sortim al carrer.

Els drets lingüístics de la nostra llengua no poden ser retallats ni legislats des d'administracions ni tribunals forasters.

Sumem-nos a la insubmissió i a no acatar les lleis que ens emmordassin 

ENLLAÇATS, NO ACATEM

L'atac sistemàtic dels nacionalismes lingüístics espanyol i francès és especialment dur a les Illes Balears, la Catalunya Nord al País Valenciài i l'Aragó. També a la resta de territoris pateix les conseqüències de polítics amb escassa sensibilitat vers la llengua, incapaços de defensar-la dels atacs organitzats i meticulosos que s'han accentuat en els darrers temps.

També nosaltres, ciutadanes i ciutadans, cal que reconeguem que no fem prou per preservar-la, no exigint els nostres drets lingüístics en tot moment i deixant per una altra estona el deure de preservar-la i de fer-la respectar.


Som víctimes de l'odi dels colonitzadors i del nostre propi auto odi.

Som víctimes de l'Apartheid lingüístic que volen imposar a les Illes Balears i Pitiüses, així com al País Valencià.

Som víctimes de la substitució de la nostra llengua per una altra, en espais que havien estat recuperats amb grans esforços; tot això amb la aparent indiferència dels governants i institucions del Principat de Catalunya.


Ens estan impedint, prohibint "de facto", estudiar, treballar, relacionar-nos i conviure en la nostra pròpia llengua, mentre la divideixen, la menyspreen, la infravaloren i l'ofeguen en lluites entre les diverses variants dialectals, impedint per tots el mitjans que la nostra llengua sigui una llengua de ple dret tant a Europa, com als nostres territoris.


El nostre dret és el d'expressar la nostra visió del món en la llengua pròpia.

Ja n'hi ha prou!
o bé
Envia el teu suport a l'adreça:
Fes constar el teu nom i/o el de l'entitat que representes i ajuda'ns a fer-ne difusió.

Participa a la pàgina del facebook:
https://www.facebook.com/ppccena

Enllaça't a l'esdeveniment de facebook:
https://www.facebook.com/events/238804202825286/

Twitter:
#EnllaçatsNoAcatem #ésMaó #ésPalma#ésElx #ésCanigó #ésPaísValencià#SomPaïsosCatalans

TENEN EL PODER DE CONVOCATÒRIA:


ENTRE TOTHOM HO FAREM TOT
Publica un comentari a l'entrada