Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 7 de març del 2015

Edicions Bromera publica el llibre d'Eugeni S. Reig El valencià de sempre

Títol: El valencià de sempre
Autor: Eugeni S. Reig
Col·lecció: «Materials»
Número: 14
Pàgines: 864
Format: 16,5 x 24
Enquadernació: cartoné
Preu sense IVA: 24,04 euros
PVP: 25 euros
ISBN: 978-84-9026-179-8
Data de publicació: 10/03/2015


L’OBRA

Versió actualitzada i notablement ampliada del llibre Valencià en perill d’extinció, obra clau per al coneixement de la nostra llengua.
Es tracta d’una obra en la qual tots els lectors, aficionats o tècnics, aprendran moltíssimes coses, subtils o essencials; d’una obra on palpem el que qualsevol professional sap per experiència: que la llengua és un pou sense fons.
El llibre El valencià de sempre inclou:
– Les 1440 entrades de la segona edició de Valencià en perill d’extinció.
– Les 300 entrades de Lèxic valencià d’ahir i de hui, fins ara inèdit.
– 440 entrades noves.
A més, cal dir que:
– La immensa majoria de les entrades, antigues i noves, incorporen exemples literaris d’autors reconeguts.
– Totes les entrades antigues han estat revisades i, en molts casos, notablement ampliades. En algunes s’han incorporat noves accepcions.
El valencià de sempre inclou el model lingüístic d'Eugeni S. Reig, autèntic llibre d'estil que els valencians hem tindre en compte.


L’AUTOR

Eugeni S. Reig (Alcoi, 1942), un treballador infatigable a favor de la llengua i la seua unitat, va autopublicar, l’abril de 1999, el llibre Valencià en perill d’extinció, recull de 835 paraules i locucions genuïnament valencianes que l’autor considerava que estaven en perill de perdre’s. El 2005 en va publicar una segona edició, revisada i augmentada, que ara amplia de manera considerable i actualitza en aquesta tercera versió.


CAL DESTACAR

– Es tracta d’un material amb gran potencial didàctic que es pot aprofitar directament a les classes i que pot estimular els professors i els alumnes.
– És també molt recomanable per als responsables de les decisions normatives.
– El llibre llança el missatge urgent d’intentar salvar la nostra llengua de la castellanització progressiva i proposa un model a seguir per recollir el nostre tresor lèxic.