Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 11 d’abril de 2018

Presentació avui, dimecres, a l’Espai VilaWeb de la biografia de Xavier Romeu

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

L'escriptor i filòleg va ser un dels referents més importants de l'independentisme al començament de la transició monàrquica


Redacció VilaWeb

Dimecres a les 19.30 Josep Guia i Maria Conca presentaran a l’Espai VilaWeb de Barcelona el llibre A frec del seu nom: vida i lluita de Xavier Romeu, del qual tots dos són autors. El llibre és publicat per Edicions el Jonc i l’acte és obert a tothom.

Xavier Romeu i Juvé (Barcelona 18 de novembre de 1941 – els Monjos, Alt Penedès, 11 de juliol de 1983) fou un escriptor, professor i polític independentista i marxista català. Va ser un dels autors més influents en el primer període de reconstrucció de l’independentisme català, després de la transició monàrquica.

Fou el presentador del primer acte que l’independentisme català modern organitzà al Fossar de les Moreres de Barcelona, el 1977, l’11 de setembre. El 1978 entrà al Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN) i va fer part, des del 1979, dels comitès central i executiu i, alhora, dirigí el consell de redacció de la revista Lluita. El 1980 impulsà la creació dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC).

Romeu es va llicenciar en filologia romànica a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Barcelona i va ser professor de gramàtica històrica i fonologia en la incipient Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. També exercí de professor de fonologia catalana a l’Institut de Teatre de Barcelona i fou professor de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. La seva obra lingüística ha estat pràcticament publicada amb posterioritat a la seva mort. El Manual de fonologia catalana constitueix una aplicació a la nostra llengua dels estudis que havia realitzat entorn del Cercle Lingüístic de Praga durant la seva estada en aquella ciutat txeca, del 1968 al 1970. També va escriure importants obres de teatre i de narrativa.

Font: Presentació dimecres a l’Espai VilaWeb de la biografia de Xavier Romeu | VilaWeb

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial