Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 16 d’abril del 2018

Palma i València contra la repressió, per la democràcia i la llibertat.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Llaços grocs i clams de llibertat omplin l'Estació del Nord de València en suport als presos catalans

Centenars de persones s'ha reunit allí amb pancartes i cartells el mateix dia que se celebra una gran manifestació a Barcelona

Els manifestants s'han reunit a les 13 hores a l'Estació del Nord.. Teresa Rodríguez
Els manifestants s'han reunit a les 13 hores a l'Estació del Nord. © Teresa Rodríguez
Unes cent persones han acudit al voltant de les 13 hores a l'Estació del Nord de València per a mostrar el seu suport als presos polítics catalans. Els llaços grocs i els crits a favor dels empresonats han omplit els voltants de l'estació quan es compleixen 6 mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, líders de l'ANC i Òmnium Cultural.
El concentrats han denunciat en un manifest la "degradació democràtica sense precedents des de la mort de Franco", la "vulneració" de drets i la "manca de separació de poders". El text fa una crida a la mobilització i organització de la ciutadania "des de la resistència pacifica, democràtica i no violenta", a alçar-se "contra totes les formes de repressió i abús autoritari del poder". 
El manifest ha finalitzat reclamant "l'alliberament dels presos polítics i el lliure retorn d'exiliades i exiliats". Moments abans de la convocatòria un dels portaveus de l'acte, Manel Rodríguez Castelló, ha explicat que la concentració s'ha organitzat per "afermar la solidaritat del País Valencià amb Catalunya en aquests moments de causa generalitzada i repressió contra l'independentisme". Rodríguez ha afegit que "el mínim que podem fer és mostrar el nostre suport i demanar el retorn dels presos polítics, el lliure retorn dels exiliats i afermar els llaços que ens uneixen al país"
Els assistents han cridat a favor de la república i de la llibertat dels presos polítics. / TERE RODRÍGUEZ
La concentració està organitzada per l'Espai Democràcia i Convivència, organització que agrupa diferents associacions polítiques, econòmiques i culturals. Aquesta mateixa associació ha organitzat una gran mobilització a Barcelona en què han participat milers de persones, inclosos familiars i amics dels empresonats.
A València, els crits d''El País Valencià serà republicà', 'Llibertat Presos Polítics' i 'Visca el País Valencià' són els predominants en un acte d'ambient pacífic però també reivindicatiu. El to festiu de la jornada l'ha posat una muixeranga al final de l'acte.
_______________________________________________________

Un centenar de persones crida “No tenim por” davant la Delegació del govern

La manifestació “per la democràcia, contra la repressió i per la llibertat dels presos polítics" s'ha duit a terme de manera pacífica i ordenada
Un centenar de persones crida “No tenim por” davant la Delegació del govern. / JAUME ROSSELLÓ
Un centenar de persones crida “No tenim por” davant la Delegació del govern. / JAUME ROSSELLÓ
“Els carrers seran sempre nostres”, “No tenim por”, “Poder judicial, feixista criminal”, “Som gent de pau” i “Llibertat presos polítics” han estat alguns dels crits massius i repetits que s'han sentit aquest diumenge al matí davant l’edifici de la Delegació del govern central a les Illes Balears.
La manifestació “per la democràcia, contra la repressió i per la llibertat dels presos polítics" s'ha duit a terme de manera pacífica i ordenada. Durant el transcurs de la mobilització, que ha culminat al passeig del Born, s'hi han anat sumant desenes de persones.
Els manifestants també han fet referència a la condemna del raper Valtonyc a tres anys i sis mesos de presó per enaltiment del terrorisme i calúmnies a la corona. Seguidament s'han sentit crits, de manera reiterada, que entonaven un  “Llibertat d’expressió, Valtonyc absolució”.
Una vegada al Born, diferents col·lectius –com l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, el CDR Mallorca, Jubilats de Mallorca, entre d'altres– han llegit diversos manifests. Han dirigit paraules a Valtonyc. Des del CDR Mallorca s'hi han referit com a “víctima d'aquest estat autoritari per exercir la llibertat d'expressió artística”. Tots els col·lectius també han fet especial menció dels “deu presos polítics i les set persones exiliades del Principat”.
Per finalitzar l'acte, els Músics per la Llibertat han cantat algunes cançons, la darrera de les quals ha estat 'La Balanguera'.
___________________________________________________________________
Fonts: 
Llaços grocs i clams de llibertat omplin l'Estació del Nord de València en suport als presos catalans - Diari La Veu https://www.diarilaveu.com/noticia/81121/manifestacio-valencia-presos-catalans-abril-2018

Un centenar de persones crida “No tenim por” davant la Delegació del govern https://www.arabalears.cat/politica/manifestacio-presos-repressio-delegacio-govern-palma_0_1997200443.html

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial