Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 5 d’abril del 2018

129 alcaldes de la Catalunya Nord denuncien la repressió de l'Estat espanyol

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

El Sindicat Intercomunal, que agrupa aquests municipis, denuncia que s'està atemptant contra la "llibertat d'expressió" i empresonant ciutadans per "les seves idees"

Llaços grocs al Parlament pels presos polítics EUROPA PRESS
ACN
El Sindicat Intercomunal per a la promoció de les llengües occitana i catalana, que agrupa 129 municipis de la Catalunya Nord, ha aprovat per una moció de suport als "presos polítics" catalans. El document denuncia que s'està atemptant contra la "llibertat d'expressió" i que, després de la celebració del referèndum de l'1-O, s'han empresonat dirigents d'associacions i polítics com Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn perquè "refusen renunciar a les seves idees". Des del sindicat asseguren que han viscut amb "estupefacció" com ara també s'han enviat a presó quatre membres del "Govern català": Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, a més de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. 

El sindicat ja va aprovar el passat mes de setembre una moció de suport als més de 700 alcaldes catalans investigats per l'organització de l'1-O. Ara, l'ens que agrupa 129 municipis dels Pirineus Orientals, n'ha aprovat una altra de suport als "presos polítics" catalans. 

"Quan una democràcia empresona els seus ciutadans per les seves idees, quan tria resoldre els seus problemes polítics amb repressió, quan la justícia no és prou independent, aleshores els seus propis fonaments estan amenaçats i en perill", asseguren.

Font: El Món | 129 alcaldes de la Catalunya Nord denuncien la repressió de l'Estat espanyol | <b>Política</b>


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial