Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 23 d’abril del 2018

El model lingüístic defensat a les Illes, arriba avui al Parlament Basc

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Resultat d'imatges de m antònia font

L'STEI Intersindical farà una compareixença al Parlament del País Basc

M. Antònia Font, secretària de normalització lingüística de l'STEI Intersindical i presidenta de la Federació d'organitzacions per la Llengua catalana (FOLC), convidada per EH-Bildu, farà una compareixença dilluns 23 d'abril, davant la comissió d'educació del Parlament basc, per parlar del model lingüístic escolar i del debat que hi va haver entorn d'aquest tema durant el conflicte educatiu de la passada legislatura. 

La comissió parlamentària vol conèixer de primera mà el debat que es va produir a les Illes Balears en relació al tractament de llengües a l’educació no universitària.  Volen convidar experts que tenguin coses a dir sobre el tractament de les llengües al sistema educatiu no universitari, perquè la comissió d’educació del Parlament pugui compartir i recollir criteris, experiències que s’hagin posat en marxa, o s’hagin proposat o treballat a diferents territoris, així com les experiències i els coneixements que puguin tenir del tema per donar pas a la reflexió i al debat.
Per això s'ha demanat que hi compareguin Joana Duarte o  Cor van der Meer, lingüistes de Frísia; Ruben Trenzano, director general de política lingüística i gestió del multilingüisme del Govern del País Valencià; Oriol Amorós, que va ser diputat de Junts pel Sí, però va deixar l’escó per ocupar la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Govern de Catalunya. Miquel Strubell, sociolingüista català, licenciat en Psicologia i Fisiologia per la Universitat d'Oxford. Ha fet recerques en temes de bilingüisme escolar i familiar i ha escrit sobre polítiques lingüístiques, planificació lingüística i temes relacionats. Juan Carlos Moreno Cabrera, lingüista espanyol,  catedràtic de Lingüística General a la Universitat Autònoma de Madrid. Ha publicat diversos articles sobre la situació de la diversitat lingüística mundial i ha format part del comitè científic de l'Informe sobre les Llengües del Món de la Unesco. Defensa els drets de les llengües minoritzades. M. Antònia Font, llicenciada en filologia catalana (UB). Forma part de l’executiva de l’STEI Intersindical, és presidenta de la FOLC i membre fundadora d’Enllaçats per la Llengua dels Països Catalans. 

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial