Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 3 d’abril del 2018

COMUNICAT DE JUBILATS PER MALLORCA SOBRE EL DECRET COLONIALISTA DE SANITAT DEL GOVERN BALEAR.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Jubilats per Mallorca és l'associació de Mallorca que es va oposar a la imposició del TIL, l'any 2013. Jaume Bonet i Tomeu Amengual es van succeir en una vaga de fam que va perllongar-se durant més de dos mesos durant l'hivern i primavera. Al setembre d'aquell any el sector docent de les Illes va iniciar la vaga indefinida en defensa de la llengua més important i nombrosa que ha viscut el país, de Salses a Guardamar, encapçalada per STEI-i, el sindicat de docents majoritari; i per l'Assemblea de Docents.

690
MANIFEST
En Bauzà va perseguir la nostra llengua però no va aconseguir desprestigiar-la, PSOE, MES i Podemos sí que han aconseguit desprestigiar la nostra llengua. Han suprimit el requisit de coneixement de la nostra llengua per accedir a la sanitat pública, no perquè pensin que la llengua no tengui importància, ja que els de la Unió Europea hauran de continuar acreditant el requisit de coneixement del castellà per poder presentar-se a les oposicions de sanitat (per molt bons professionals que siguin), ans perquè pensen que la que no té importància és la pròpia d'aquest territori, segons la defineix l'Estatut d'Autonomia i el diccionari de la RAE.
"El fet que a un territori hi haja una llengua, el coneixement de la qual hi és més obligatori que no el coneixement de la llengua pròpia dels indígenes d'aquell territori és un fet clarament colonialista", deim en el nostre Manifest Anticolonialista, i és, a més a més, irrefutable.
Diuen que no han llevat el requisit perquè els opositors hauran d'obtenir-lo abans de dos anys d'haver guanyat les oposicions: SABEN QUE ESTAN MENTINT. Ja ho reconeixen quan diuen que no podran perdre el lloc de feina, però que no podran fer "carrera" si no l'obtenen: SABEN QUE MENTEIXEN. En primer lloc perquè si no han de perdre el lloc de feina, ja no hi ha requisit, i en segon lloc perquè saben que això ho perdran als tribunals (per quin motiu no ha de poder fer carrera qui ha guanyat unes oposicions complint els requisits que s'hi exigien?). SABEN QUE ACTUEN IL·LEGALMENT. Saben que actuen contra la Llei de Normalització Lingüística que és de categoria superior a un decret. SABEN QUE ACTUEN CONTRA LA NOSTRA GENT. Saben que gent de tot l'Estat, de tota Hispanoamèrica i de tota la Unió Europea podran fer la competència (que no tenen si no saben les dues llengües oficials) als joves qui han estudiat a les Illes Balears i als no tan joves que han fet l'esforç de reciclar-se i que veuran els llocs de feina de la sanitat d'aquí ocupats per incompetents incapaços d'entendre una de les dues llengües en les quals tenim el dret d'exigir esser entesos per l'administració pública.
Que PP i C's eren agents colonitzadors al servei del gran capital ja ho sabíem, ara hi haurem d'afegir PSOE, MES i Podemos.
També volem denunciar els pocavergonyes que continuen protestant contra el "requisit inexistent", després d'haver aconseguit el seu objectiu de fer desaparèixer la necessitat de conèixer la llengua de mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers, per accedir a la sanitat pública de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, amb l'argument aquell de "mallorquí sí, català no", quan saben que llevant el requisit de coneixement del català a les Illes Balears, allò que recularà no serà el barceloní, ni el lleidatà, ni l'empordanès, allò que recularà serà el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc i el formenterer, aquests seran els qui toparan funcionaris incompetents incapaços d'entendre la llengua pròpia del país i que tenen dret a que sigui entesa en les seues relacions amb l'administració pública, no seran el tarragonins ni els de Girona, serem els mallorquins, els menorquins, els eivissencs i els formenterers.
També denunciam els professionals sanitaris tan incompetents que no saben (o fan com si no sabessin) que la comoditat expressiva del pacient i el fet de poder entendre i fer-se entendre fàcilment pel professional que l'atén, és un element important en el camí cap al recobrament de la salut.
I denunciam els "embulladors de fil" que escampen l'argument que allò important és tenir bons professionals mèdics, com si el coneixement de la llengua en què molts dels seus pacients es troben més còmodes no fos una de les coses que els bons professionals de la medicina no tenen en compte i com si no sabessin que per a cobrir les places que sortiran a concurs hi ha moltíssima gent qualificada que sí que és lingüísticament competent.
Tanmateix la culpa no és dels pocavergonyes esmentats, ni dels incompetents esmentats, ni dels "embulladors de fil" esmentats, ans del PSOE i de MES qui han consensuat el decret, de Podemos que s'hi ha avengut, (i del PP i C's per descomptat, però aquests dos ja els tením dins la llista d'enemics del nostre poble, ara hi haurem d'afegir els altres tres).
Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial