Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 20 d’abril del 2018

El Consell Departamental de Perpinyà i els partits d'esquerres manifestaran demà el seu suport als presos.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Socialistes i comunistes participaran a l’enllaçada de groc a Perpinyà per la llibertat dels presos

 Hermeline Malherbe, presidenta socialista del Consell Departamental de la Catalunya Nord ha fet una crida en nom de la majoria d’esquerres de la seva institució

 El Partit Comunista Francès de Catalunya Nord col·labora amb el Comitè de Solidaritat per exigir la llibertat dels presos polítics

La pancarta i els llaços en suport dels presos polítics sud catalans, a la façana del Consell Departamental a Perpinyà
Hermeline Malherbe, presidenta socialista del Consell Departamental de la Catalunya Nord (principal administració oficial francesa a les comarques catalanes de l’estat francès) ha fet una crida, en nom de la majoria d’esquerres de la seva institució, a participar dissabte a l’enllaçada de groc de Perpinyà, convocada pel Comitè de Solidaritat Catalana. La crida Malherbe l’ha enviat per correu electrònic a la premsa, càrrecs electes municipals, regionals i estatals i, a través seu, a la població nord-català. L’enllaçada de groc de Perpinyà començarà dissabte a partir de dos quarts de 10 del matí a la cèntrica plaça Aragó de la capital nord-catalana.
Per la seva banda, el Partit Comunista Frances de Catalunya Nord ha fet també una crida per participar a la iniciativa del Comitè de Solidaritat per exigir la llibertat dels presos polítics. El secretari general del partit comunista a la Catalunya Nord, Nicolas Garcia ha declarat que “són passos endavant per la democràcia. Ni un pas enrere!”.

Hermeline Malherbe, presidenta dels Consell Departemantal, i Nicolàs García, vicepresident, en roda de premsa Foto: N.G.
Per celebrar Sant Jordi i per a recordar que els Jordis són a la presó des de fa sis mesos, el Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord ha organitza una campanya per enllaçar de groc la capital de les comarques catalanes sota administració francesa i totes les poblacions nord-catalanes on es celebra Sant Jordi. La campanya es fa “per la llibertat i la democràcia a la Catalunya sud.”
A partir de dos quarts de deu del matí el Comitè de Solidaritat Catalana convoca a la plaça Aragó de la capital nord-catalana, on repartiran llaços grocs per a denunciar “les derives repressives de l’estat espanyol i el silenci còmplice d’alguns dels estats de la Unió Europea.”
Aquest comitè agrupa gent diversa, de l’independentisme fins a l’esquerra francesa, i afirma en un comunicat que “els empresonats, els exiliats, els represaliats de l’estat espanyol són persones que han actuat de manera pacífica i democràtica, han actuat per a fer realitat el desig d’un poble, desig expressat a les urnes.”
Divendres passat el batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol, va fer retirar els llaços grocs que durant la nit havien col·locat membres del Comitè de Solidaritat Catalana.
___________________________________________________________________

Perpignan : le conseil départemental affiche son soutien aux prisonniers politiques catalans

Une banderole a été apposée ce jeudi 19 avril sur le fronton du conseil départemental. 
C'est une étape de plus dans le soutien affiché des élus du conseil départemental à la situation en Catalogne et l'emprisonnement de plusieurs leaders indépendantistes suite au référendum d'autodétermination du 1er octobre 2017. 

Ce jeudi 19 avril, les services de l'institution départementale, présidée par la socialiste Hermeline Malherbe, ont accroché sur le fronton de l'immeuble du quai Sadi-Carnot une banderole où l'on peut lire en français et en catalan: "Pour les libertés et des droits fondamentaux" - "Pel respecte de les llibertats i dels drets fonamentals". Un texte court entre deux rubans jaunes, le symbole depuis six mois utilisé pour exprimer l'indignation face à ces emprisonnements politiques. 

A noter qu'Hermeline Malherbe et la majorité départementale appellent l'ensemble des élus des Pyrénées-Orientales à s'associer samedi 21 avril au rassemblement organisé par le comité de Solidaritat catalana à 9h30 place Arago à Perpignan.
Julien Marion


Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial