Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 18 d’agost del 2016

La Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans s'estrena a Prada


La Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, intregrada per la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD), l’Assemblea Sobiranista de Mallorca(ASM) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), s’estrena enguany a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent.
Amb el títol Tota una nació en marxa. Diferents ritmes un mateix objectiu, Jordi Sànchez (president de l’ANC), Cristòfol Soler (president de l’ASM i Antoni Infante (president de la PDaD), aquest dia 20, a les 6 de la tarda, presentaran la Confederació i parlaran del procés d’agermanament de les entitats sobiranistes, que va cristal·litzar el 20 d’abril al País Valencià. 
Les intervencions de Soler, Infante i Sànchez analitzar els motius que van conduir a la creació de la Confederació, com s’estructuren les tres organitzacions en el si d’aquest marc supraterritorial i els temps polítics que viuen cadascuna dins del seu context social i geogràfic.
Amb el lema Compartim passat, compartim present i volem compartir futur, els ponents plantejaran una estructura més ambiciosa en l’àmbit dels Països Catalans: un Consell Federal d’Organitzacions Sobiranistes dels Països Catalans, que ampliï la base de l’actual Confederació i sumi les forces i l’experiència de tot el ventall sobiranista dels territoris de parla catalana.
La Confederació va néixer “amb l’objectiu de fer créixer el dret a decidir i avançar en la consciència sobiranista arreu dels tres territoris”. Es va constituir a través d’un consell amb dinàmiques pròpies que “impulsarà campanyes que cobrisquen tots els Països Catalans, però continuarà, així mateix, amb la solidaritat mútua que les tres entitats venien expressant amb les campanyes de cada territori”, segons els promotors de la iniciativa política. Pel que fa a la diversitat de moments de cada organització, en la presentació totes tres entitats van manifestar el respecte als ritmes propis i a la voluntat que expressen els ciutadans de cada territori. En aquest sentit, van assenyalar aleshores que cal “ser allò que cadascuna de les parts vulga ser”.