Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 25 d’agost del 2016

Ciudadanos activa la #ViaUlster per rebentar el País Valencià

Després del fracàs de la seva estratègia a Catalunya ara ho intenten al sud del país, busquen l’enfrontament intentant recuperar el “blaverisme” més tronat i violent


El portaveu valencià de Ciutadans, Fernando Giner, ha alertat aquest dimecres que el País Valencià viu en l’actualitat un procés d’implantació i creixement del nacionalisme similar al que va viure Catalunya als anys 80, un clar intent de recuperar el blaverisme i l’extrema dreta més violenta. La formació taronja s’ha concentrat davant del Palau de la Generalitat Valenciana sota el lema ‘Per al defensa de la Constitució Espanyola i l’Estatut d’autonomia’, concentració que ha comptat amb el suport de la líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, al costat del portaveu balear Xavier Pericay i la portaveu a l’Aragó, Susana Gaspar. Una mostra de l’odi a la llengua catalana per part del partit d’Albert Rivera que no pot amagar els motius pels quals va néixer, acabar amb el model de normalització lingüística creat a Catalunya, model d’èxit i de convivència. 

Rivera no amaga l’objectiu, activar l’odi per rebentar qualsevol intent de confluències entre els territoris de parla catalana

Durant el seu discurs, Giner ha assenyalat que València necessitava un acte com aquest “per dir-li al nacionalisme que no pot seguir per aquest camí”. En la seva opinió, “cal recuperar el que és ser valencians” i “ofrenar noves glòries a Espanya per a una Espanya més valenciana i no una València menys espanyola”.

Després del fracàs de la Via Ulster a Catalunya ara ho volen intentar al País Valencià

Giner ha criticat que la Diputació de València hagi cedit la plaça de bous per fer actes que van “contra la Constitució i l’estatut valencià”, en referència als actes organitzats per Acció Cultural. El portaveu valencià ha reclamat així mateix al conseller d’Educació valencià, Vicent Marzà, “que el procés d’immersió lingüística comprengui que els nostres fills necessiten el castellà i l’anglès per a viure”.

Arrimadas activant la Via Ulster per recuperar el blaverisme i l’extrema dreta valenciana més violenta

La líder a Catalunya, Inés Arrimadas ha clos l’acte criticant les propostes basades en enfrontar territoris “que ens fan escollir entre identitats i banderes”. Arrimadas critica allò que fa, activar l’odi entre ciutadans d’una mateixa comunitat lingüística.


NOTÍCIES RELACIONADES