Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 30 d’agost del 2016

El català, llengua vehicular a les escoles aragoneses

El nou currículum, que inclou també l'aragonès, es començarà a aplicar a partir d'aquest proper cursA partir del proper mes de setembre, quan començarà el nou curs escolar, el català i l'aragonès seran llengües vehiculars a les aules d'Aragó. El nou currículum permetrà que els alumnes puguin cursar assignatures en català i aragonès i ja no hauran de fer hores extraescolars si volen aprendre-les. Segons el nou currículum, els professors podran usar ambdues llengües per a impartir qualsevol matèria. 

D'altra banda, cal recordar, però, que el govern d’Aragóha vetat la distribució i l’ús de les agendes escolars en català que la Plataforma per la Llengua i entitats de la zona havien creat per a contribuir a la normalització del català.

La conselleria d’Educació aragonesa va assegurar que la decisió s’ha pres en considerar que s’envaeixen “les competències d’Aragó en relació amb els continguts i identificació de les zones lingüístiques de la comunitat” i ha instat els promotors que no distribueixin més agendes.

Font: El català, llengua vehicular a les escoles aragoneses - La Veu del País Valencià