Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 24 d’agost del 2016

L’ANC demana “perdre la por” a reivindicar la “nació completa”

Les entitats sobiranistes del País Valencià i les Balears prometen suport al procés d'"alliberament" de Catalunya
Aquest text és un servei de l'agència ACN.


ACN Prada.-La Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, constituïda per l’ANC, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, han fet aquest dissabte a Prada (Conflent) la seva presentació en societat davant l’independentisme acadèmic. En una jornada organitzada a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), totes tres entitats han reivindicat la “nació completa”. Àngels Folch, de l’Assemblea, ha demanat fer-ho de manera decidida: “no hem de tenir por a dir que som una sola nació”. Per la seva part, les entitats de les Balears i el País Valencià han expressat ple suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant l’advertiment de l’Estat, i contribuir al procés d'”alliberament” de Catalunya.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM), aplegades en la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans, han protagonitzat aquest dissabte un acte conjunt a l’UCE. Sota el títol ‘Tota una nació en marxa. Diferents ritmes, un mateix objectiu’, els representants de les tres entitats han reivindicat amb fermesa la “nació completa”. Àngels Folch, de l’Assemblea, ha demanat als catalans que “perdin la por” de defensar amb rotunditat els Països Catalans. Cristòfol Soler, de l’ASM, ha promès que faran costat al Principat “en el seu moment d’alliberament” i ha explicat que el principal objectiu de la seva associació es “fer pedagogia del dret de decidir a les Illes” i “lluitar contra l’autoodi”.Per la seva part, Toni Infante, de la PDaD, ha expressat la seva solidaritat amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, davant dels “atacs” de la judicatura espanyola. “Ella també es la nostra presidenta. Si van a per ella, van a per tots nosaltres”, ha clamat. Adreçant-se als catalans, ha proclamat: “deixeu la porta oberta perquè ens hi puguem sumar després”.Tots tres representants han posat en valor la Confederació d’Entitats Sobiranistes dels Països Catalans per defensar el dret a decidir, la sobirania dels pobles i la transversalitat arreu i, alhora, han criticat l’actitud “autoritària” de l’Estat i els seus atacs “centralitzadors” davant les demandes sobiranistes. A l’acte estava prevista la participació del president de l’ANC, Jordi Sànchez, que finalment no ha pogut assistir-hi ja que, segons l’organització, s’ha vist atrapat en cues quilomètriques a la frontera francesa.

Font: L’ANC demana “perdre la por” a reivindicar la “nació completa” | VilaWeb

Relacionat:
  • "Presenten a l'UCE la confederació de les entitats sobiranistes dels Països Catalans" ( http://twitthat.com/IMIlL )
  • "L'ANC demana "perdre la por" a reivindicar la "nació completa"" ( http://twitthat.com/2JpR7 )
  • "El Món | L'Assemblea dels Països Catalans reclama unitat d'acció" ( http://twitthat.com/Ue5D6 )
  • "Presenten a l'UCE la confederació de les entitats sobiranistes dels Països Catalans" ( http://twitthat.com/IMIlL )
  • "ANC percep la independència com un «projecte comú» per als Països Catalans | NacióDigital" ( http://twitthat.com/P6maQ )