Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 3 d’agost del 2018

Un altre greuje: TV3 - PEP FERRER

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

CCMA

Ja ens hem assabentat que, darrerament, el Senat ha decidit barrar-li el pas al País Valencià per tal que puga gaudir de la programació de la primera cadena catalana TV3.
Hi ha tota una parafernàlia dialèctica, amb la qual sobresurt la paraula «múltiplex» per a justificar la impossibilitatque els valencians puguem veure l’esmentada cadena de TV.
Una humiliació més amics. Convé recordar que l’any 2013 ja firmà un acord l'aleshores president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra amb la homònima catalana de la qual era President Artur Mas. I, a més, posteriorment es tornà a celebrar la mateixa cerimònia, de la qual eren signants el M. H. President Ximo Puig i el President En Carles Puigdemont.
Ara tot són complicacions tècniques pel maleït «multiplex», que sembla que encabint una mica el senyal, o siga, posant-la amb calçador, igual tenim un poc de sort i ens aplega alguna cosa. «Excuses de mal pagador» deien abans. Quan hi ha problemes el primer que cal són ganes de resoldre-l’s. I, després, posar-hi el mitjans que calen per aconseguir allò que ens hem proposat. No és aquest el cas dels qui tenen la capacitat de decidir en aquest afer i, per tant, els afectats ens hem de fastidiar.
Però, perquè el embolic estiga ben estovat i amb tota la lluïssor, (si no vaig errat) el dia 17 de juliol de 2018 el Senat feu sessió i la nostra estupefacció és desbordant si donem crèdit al titular que encapçalava la informació d’Actualitat Valenciana al respecte:
El Senat rebutja reciprocitat entre TV3 i À Punt
En la sessió es debatien dues mocions, una de Compromís i una altra, signada pel grup socialista, nacionalista, ERC, Units-Podemos i el mixt. La de Compromís va ser rebutjada pel PP i el PSOE i l'altra, pel PP.
Ací hi ha dues coses que no s’entenen. Per un cantó, la noticia està datada 8 dies després de la redacció (que no de la publicació) d'aquest article (segurament hi hagut una errada en el guarisme, 27 de juny, i hauria de ser 17 de juny).
Per altra banda –i aquesta si que és grossa–, que el PSOE vote contra la seua moció demanant la reciprocitat d'À Punt amb TV3 no em direu que no és fet com per a quedar-se estupefactes. Entenem –encara que no acceptem– els inconvenients de caràcter tècnic. Però qui, o com, explica la postura del Partit Socialista?

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial