Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 31 d’agost del 2016

INICI DEL PROCÉS SOBERANISTA A MENORCA

MES obre el curs polític reivindicant el sobiranisme i la República de Menorca

PSM, Equo i Esquerra Republicana organitzen aquest dissabte un acte a Ferreries.

Maite Salord intervé en l'acte de proclamació dels candidats, l'any passat, a es Mercadal
PSM, Iniciativa Verds-Equo i Esquerra Republicana, els tres partits que integren Més per Menorca, obriran aquest dissabte el curs polític amb un acte reivindicant el sobiranisme cap a l' «horitzó d'una república menorquina».

L'acte, sota el lema «Cap a la República dels menorquins», tindrà lloc aquest dissabte a l'auditori de Ferreries (19 hores), on es compaginarà un recital poètic a càrrec de Jordi Odri i Bep Joan Casasnovas, una actuació de glosat i una actuació musical de Maria Àngels Gornés i acabarà amb la lectura del manifest, a càrrec d'Andreu Servera i Carme Rocamora.

«Aquest acte pretén reivindicar el poble de Menorca com a poble sobirà que té a les mans disposar de les eines que li puguin garantir les quotes més altes de benestar social», destaquen en un comunicat conjunt les tres formacions polítiques.

Els partits que integren Més per Menorca volen destacar «l'aportació dels protagonistes de la lluita per l'autogovern durant els anys de la transició», per remarcar «la vigència i necessitat actual del discurs sobiranista per continuar defensant la capacitat dels menorquins de decidir el seu futur ». I més en «un context polític marcat per la recentralització i el qüestionament del dret a decidir», en referència - i sense anomenar-lo directament- a l'últim Govern de Mariano Rajoy i al recent acord d'investidura signat pel Partit Popular i Ciutadans.

Davant de tot això, els tres partits polítics reivindiquen l'«afirmació d'una Menorca sobirana i republicana», com «aposta radical per als valors cívics i democràtics», amb els quals es pugui «garantir» en primer lloc que «siguin els menorquins els que decideixin sobre Menorca i sobre ells mateixos », i en segon terme ser« un subjecte polític amb estructures d'estat, que ens permetin parlar de tu a tu amb Palma i Madrid ». Entenen que «només si som nosaltres els que decidim sobre nosaltres mateixos i la nostra casa podrem garantir els millors serveis socials, la millor sanitat, les millors infraestructures, una terra verda i una millor educació», conclou el comunicat conjunt enviat per MES per Menorca.