Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 5 d’agost del 2016

La programació de la nova RTVV serà íntegrament en català

L'esborrany de llei de la nova corporació de radiotelevisió garantirà el visionat dels seus productes en aquesta llengua, tant el contingut propi com l'adquirit


Racó Català / València.
 
L'esborrany de la proposició de llei sobre la nova corporació de radiotelevisió valenciana avança i ja s'han començat a conèixer alguns detalls. Segons explica El Mundo, la nova televisió oferirà tots els continguts en valencià, tant els d'elaboració pròpia (informatius, debats, magazins), com els encarregats a productores valencianes, com els films estrangers adquirits.

D'aquesta manera, es preveu destinar el 35% del temps d'emissió anual a la difusió d'obres audiovisuals i cinematogràfiques de productes "valencians i independents i de producció original en valencià", segons destaca el mateix diari. Pel que fa als continguts comprats a l'estranger, que ja venen amb la versió original i doblada al castellà, s'hi afegiria també el doblatge en valencià. A més de dinamitzar el sector del doblatge al País Valencià, en crisi des de fa temps, l'espectador tindrà la possibilitat d'elegir el valencià entre les llengües de visionat del film.

Es preveu aprovar l'esborrany de llei, al qual ja han tingut accés els partits parlamentaris, els propers mesos per tal que la nova RTVV emeta amb aquestes directrius abans d'acabar l'any. La idea amb què treballa la comissió que elabora l'esborrany és tenir dos canals de televisió i dos de ràdio, però, a la vegada, també es vol buscar col·laboracions amb "serveis de ràdio i televisió locals" per a aprofitar "sinergies, reduir despeses i oferir més serveis i continguts de qualitat". La idea és, segons els impulsors de l'esborrany, donar una imatge més completa del que passa al territori.

Font: La programació de la nova RTVV serà íntegrament en valencià - La Veu del País Valencià