Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 9 de febrer del 2019

Observadors internacionals creuen que el judici de l'1-O tindrà efectes sobre la democràcia

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Resultat d'imatges de Observadors internacionals creuen que el judici de l'1-O tindrà efectes sobre la democràcia
FOTO ACN
Dues associacions de drets humans que observaran el judici de l'1-Opreveuen que la sentència del Tribunal Suprem sobre líders independentistes catalans tingui efectes "molt importants per la democràcia espanyola". La Federació Internacional de Drets Humans (FIDH) i EuroMed Rightsavisen en una entrevista amb l'ACN que el "marc polític no pot afectar negativament" els drets dels líders independentistes acusats i denunciaran qualsevol intent de l'Estat espanyol de "passar comptes" per raons ideològiques.
Totes dues entitats enviaran els juristes Emmanuel Daoud i Dominique Nogueres a Madrid per seguir el cas. El president d'EuroMed Rights, Michel Tubiana, i Daoud, advocat francès de la FIDH, admeten estar "preocupats" per la dimensió política del cas. "La matèria és eminentment política, no han assassinat a ningú", constata Tubiana.
Tots dos asseguren que el judici serà "extraordinari" i "emblemàtic" en la història europea i espanyola i defensen la necessitat de "seguir-lo amb molta atenció". "A Europa aquest judici serà molt rellevant i excepcional, és una realitat", afirma Daoud.
Per seguir el judici, els observadors examinaran principalment si es tracta d'un "procés just i imparcial". És a dir, que els magistrats siguin independents i que "no tinguin una opinió ja feta sobre les accions i el procés judicials". També analitzaran si hi ha "igualtat" entre l'acusació i la defensa. Per exemple, miraran si la defensa pot portar tots els seus testimonis o si té accés o no a la documentació de l'acusació.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial