Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dissabte, 7 de juliol del 2018

Els governs valencià, català i balear acusen l'Estat d'incomplir la Carta europea de les llengües minoritàries

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

Els tres executius treballen per a impulsar la col·laboració en política lingüística

Marta Fuxà, Ester Franquesa i Rubén Trenzano s'han reunit aquest dijous a Barcelona. © ACN
ACN / Barcelona

Els directors generals de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, i del Govern de les illes Balears, Marta Fuxà, han subratllat aquest dijous els incompliments més rellevants de l'Estat pel que fa a la Carta europea de les llengües regionals o minoritàries, principalment en el món de la justícia, l'educació i els mitjans de comunicació. Ho han fet en el marc d'una reunió al Departament de Cultura, a Barcelona, que dóna continuïtat a les que s'han celebrat els darrers dos anys a diferents punts dels tres àmbits per a refermar la col·laboració entre els tres governs en matèria de política lingüística.
A la reunió s'ha preparat la trobada prevista amb els experts del Consell d'Europa. També s'han tractat projectes compartits en el marc de la commemoració de l'Any Fabra, que té lloc aquest any 2018, i s'ha debatut sobre àmbits com la interpretació i la traducció jurades; l'ús de la toponímia oficial en plataformes digitals; la garantia dels drets lingüístics o l'avaluació dels coneixements de llengua.
Els tres directors generals tenen previst participar aquest divendres a la VI Jornada de Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana, a l'Ateneu Barcelonès, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Finalment, a la reunió d'aquest dijous s'ha acordat que el Govern de les illes Balears organitzarà la propera reunió de coordinació de les direccions generals, prevista per a novembre.
Font: Els governs valencià, català i balear acusen l'Estat d'incomplir la Carta europea de les llengües minoritàries - Diari La Veu

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial