Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimecres, 23 de març del 2016

El nom oficial de la ciutat serà ‘València’

El pròxim Ple també s’adherirà a la petició del Consell perquè les Normes de Castelló siguen declarades BIC 



RedactaVeu / València.


El pròxim Ple de l’Ajuntament, que se celebrarà el dimecres 30 de març, aprovarà una proposta de l’Alcaldia perquè la denominació oficial de la ciutat siga en valencià.

Amb aquesta decisió, es complirà, quasi 20 anys després de la seua aprovació, el Reglament sobre l’Ús i Normalització del Valencià que van acordar unànimement tots els grups polítics amb representació al Consistori al juny de 1996.

El nom oficial de la ciutat serà “València”, tal com consta en la norma esmentada, que estableix en el seu article 16 que tots els topònims del terme municipal tindran com a forma oficial “la valenciana”.

Així ho aprovarà demà la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura, en un tràmit previ a la seua aprovació en el Ple, que decidirà iniciar les actuacions necessàries per a adequar la denominació del municipi al nom que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va establir en el Corpus toponímic valencià, publicat l’any 2009.

El nom de València, inclòs en el logotip oficial de la corporació municipal des d’octubre de 2009 per acord plenari, i en compliment del reglament esmentat anteriorment, serà la nova denominació oficial. I una vegada tramitat l’expedient que ho acredite es remetrà a la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

En la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura, que se celebrarà demà a les 13 hores, i posteriorment en el Ple del dimecres 30, també s’acordarà l’adhesió a la declaració com a Bé d’Interés Cultural Inmaterial (BIC) a favor de les Normes de Castelló.

D’aquesta manera, l’Ajuntament donarà suport a la decisió del Consell de demanar que siguen declarades BIC les conegudes com a Normes del 32, en les quals es basa la normativa desplegada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, segons marca l’Estatut d’Autonomia valencià.