Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 26 de novembre del 2015

"Milmots", un portal per difondre i compartir lèxic d'arreu dels Països Catalans

FONT: "Milmots", un portal per difondre i compartir lèxic d'arreu dels Països Catalans


Neix el portal Milmots, "una eina interactiva que naix a partir del gust per les nostres paraules i per les ganes de comunicar-nos-les. Vet ací una nova manera de difondre, de conèixer i de compartir el nostre lèxic, les nostres paraules, associades als nostres pobles i les nostres comarques. Les consultes, la participació i la interactuació col·lectiva són les maneres que té Milmots d'apropar-nos allò que més ens caracteritza; els nostres mil mots dels nostres mil llocs" amb aquestes paraules es presenta a la xarxa.
Les consultes, la participació i la interactuació col·lectiva són les maneres que té Milmots d'apropar-nos allò que més ens caracteritza; els nostres mil mots dels nostres mil llocs. El lèxic és el tresor de la llengua i el que pretén Milmots és que aquest tresor siga interactiu, que servisca per transcendir el diccionari i cobre vida en una xarxa d'intercomunicació de parlants que s'aboquen a una pantalla d'ordinador per fer servir la llengua en les plataformes del segle XXI.

D'aquesta manera, els parlants poden conèixer els mots de les altres comarques i pobles mentre que alhora busquen en el seu cabal lèxic aquelles paraules que els fan sentir bé, malament, orgullosos, tristos o qualsevol altre sentiment que sempre hi ha implícit en la càrrega semàntica d'un mot. Milmots és i serà el que els seus parlants vulguen fer amb els fòrums que ens proposa i amb la versatilitat de les eines de les quals ha estat dotada aquesta plataforma virtual de paraules.

En tot cas, el seu objectiu és ser un punt de trobada, un lloc d'aprenentatge i una font de plaer; tot allò que en definitiva hauria de ser una llengua viva que vol viure.
El projecte ha estat impulsat per Francisco Grimaldo, del departament d'informàtica de la Universitat de València, Ivan Carbonell, escriptor i professor de valencià, i Joan Evarist Vicente, estudiant d'informàtica de la Universitat de València.