Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dilluns, 9 de novembre del 2015

Sem Catalunya NordEl dissabte 7 de novembre de 2015 Aire Nou de Bao s'ha mobilitzat de nou per la llengua, per la cultura, pel país.

A  la crida del Col·lectiu SEM, uns milers de persones s'han manifestat a Perpinyà per a reivindicar, en el marc de la reforma territorial, un estatut per Catalunya Nord.
És sempre util recordar que el centralisme francès genera cada vegada més centralisme. Una política que té repercussions dramàtiques pels territoris allunyats del centre, una política que ignora totalment les particularitats culturals, econòmiques, socials... de Catalunya Nord (entre altres).
Castellers, Grallers, Sorollosos, Diables, Trabucaires del Riberal han participat activament a la manifestació i als concerts de la nit.
Participar a aquest tipus de manifestacions és essencial, és la raó de ser d'Aire Nou.
Podem animar festes majors i actes socials, però el nostre objectiu principal no ha estat i no serà mai aquest, com tampoc ha estat mai i no serà mai de fer castells, falcons o correfocs.
El compromís per Catalunya Nord és el prioritari, un compromís sense el qual no hi hauria cap de les activitats airenovenques.
Les Fotografies

Etiquetes: correllengua