Denuncia que aquesta nova plataforma audiovisual trepitja els drets lingüístics dels catalanoparlants i insta al Consell de l’Audiovisual de Catalunya a actuar
El català diu adéu al bàsquet després de 30 anys perquè Movistar+ s’ha fet amb els drets de retransmissió del bàsquet, fins ara i durant 30 anys en mans de TV3. Aquest fet implica la desaparició del català com a llengua dels principals esports vistos a Catalunya, ja que la companyia telefònica, que discrimina reiteradament la llengua, també té els drets de retransmissió del futbol. Per això, La Plataforma per la Llengua insta al CAC a actuar.
Els drets lingüístics dels catalanoparlants queden trepitjats
L’ONG del català considera que amb l’aparició d’aquestes noves plataformes audiovisuals els drets lingüístics dels catalanoparlants queden trepitjats i insta el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, com a autoritat reguladora independent en l’àmbit de la comunicació audiovisual pública i privada amb plena independència del Govern de la Generalitat, que vetlli pels drets lingüístics dels telespectadors catalans i que reguli l’emissió des d’aquestes noves plataformes, en base a la manca de pluralitat lingüística en les seves emissions.
La lliga ACB ja només es podrà veure en castellà
El drets de retransmissió del bàsquet han canviat de mans després de 30 anys en poder de la televisió pública catalana i passen a engrossir l’oferta de Movistar+. Amb aquest canvi, les retransmissions esportives en català desapareixen definitivament de la graella televisiva ja que Movistar+ les emetrà en el seu idioma preferent, el castellà.
Manca de sensibilitat de la Movistar+ cap al client catalanoparlant
La Plataforma per la Llengua és la segona vegada que denuncia que la companyia telefònica discrimina el català en relació al castellà en les retransmissions esportives. El passat mes de juliol, arran de la fusió de Movistar amb Canal+, la Plataforma per la Llengua ja va sol·licitar a través del Futbol Club Barcelona que el català fos la llengua preferent en territori de parla catalana, però la realitat és que no només no s’ha complert aquesta demanda sinó que, a més a més, el català ha passat a ser la tercera opció d’idioma en aquesta plataforma, per darrera de la retransmissió de ràdio de la cadena SER.
Jordi Robirosa lamenta que el jovent es quedi sense bàsquet en català
El periodista Jordi Robirosa va pronunciar-se sobre la notícia a través de la seva pàgina de Facebook on va escriure “El pitjor de tot és que ens quedem sense bàsquet ACB català, en català. I això fa mal: cada dia que passa reculem una mica més amb l’idioma i no podem oblidar que el basquetbol és un esport, per sobre de tot, de gent jove. Un jovent que només podrà veure el basquetbol de casa... en castellà. I això, amics, mereixeria una reflexió profunda."
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada