Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dijous, 8 d’octubre del 2015

Manifest: ‘Nou d’Octubre, nou finançament, nou país’




El canvi social i polític té dos objectius immediats a assolir: consolidar i aprofundir més poder polític per als valencians davant les amenaces de la recentralització i assolir més poder econòmic per als valencians fent possible una via que implique un estat valencià del benestar. Després de dues dècades de govern de la dreta al País Valencià, el passat 24 de maig el canvi polític es produïa a les institucions valencianes, obrint-se un nou cicle amb nous reptes al davant i cal molt de treball perquè el canvi siga efectiu i real al País Valencià.
La situació al nostre país és la d’un territori que aporta a l’estat espanyol més recursos dels que rep. No podem acceptar que aquesta situació d’espoli continue en el temps: el País Valencià ja s’ha empobrit i degradat prou. Cal un canvi de l’actual sistema pel qual els valencians i valencianes aportem recursos a l’estat malgrat tindre una renda inferior a la mitjana. Per això cal generar un consens en la societat valenciana per poder exigir a Madrid un canvi en el finançament i, en cas que les nostres demandes no siguen escoltades, bastir alternatives que no depenguen de la decisió del govern central i que vagen encaminades a la construcció d’una sobirania fiscal, d’un finançament propi.
Una altra de les mancances és la dels mitjans de comunicació. L’audiovisual és fonamental i també aquesta situació que patim no és pròpia d’una societat democràtica. Per això cal ja la reobertura de RTVV, on Canal 9 i la resta de canals de la corporació valenciana siguen realment un instrument d’informació plural i objectiva al servei de les valencianes i valencians, i així mateix cal que tornen les emissions de TV3 i IB3, conformant així un marc audiovisual propi i comú, de normalitat, amb els territoris amb els quals compartim llengua i cultura.
Com a país, som també sensibles al món en el qual vivim. El drama del les persones refugiades i de la migració formen part d’un món de desigualtats que crea conflictes i que ens afecta i davant el qual calen respostes efectives per als drets de totes les persones. En aquest sentit ens manifestem en contra de com s’ha gestat el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions), un veritable atac als drets socials i de ciutadania.
Som conscients que estem davant una societat més oberta. Més permeable als problemes socials. Fruit d’aquesta nova realitat hem d’enfocar el canvi viscut al País Valencià amb esperança, però sobretot i especialment amb responsabilitat i fermesa: una responsabilitat i una fermesa que impliquen no perdre l’oportunitat de convertir al País Valencià en un territori lliure de corrupció, d’autoritarisme, de polítiques antisocials i d’agressions al medi ambient, la llengua i la cultura. Hui, com ahir i com demà, continuem reivindicant la dignitat d’un País Valencià viu i plural.
Comissió 9 d’Octubre
Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
Ca Revolta
Comissions Obreres del País Valencià (CCOO-PV)
Compromís
Els Verds del País Valencià
Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV)
Esquerra Unida del País Valencià (EUPV)
Federació d’Escola Valenciana
Intersindical Valenciana
Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN)
Podem
Societat Coral El Micalet
Solidaritat per la Independència (SI)
Unió General de Treballadors (UGT-PV)

ÚLTIMA HORA: 


Intersindical no assistirà als actes institucionals del 9 d’Octubre

El sindicat ha estat exclòs del manifest per un finançament just, la qual cosa considera “inqualificable” i assegura que aquesta exclusió “va en detriment del País, de les valencianes i valencians i a favor del “bisindicalisme institucionalitzat”


Intersindical Valenciana no ha estat convocada pel govern de la Generalitat Valenciana (PSPV–Compromís ) per subscriure el manifest per un finançament just, majors inversions de l’estat i pel reconeixement del deute històric. El Sindicat considera que aquesta exclusió és “inqualificable” en tant que “des de fa anys, no ara, com estan fent algunes organitzacions, ha estat defensant acabar amb l’espoli fiscal que pateixen les valencianes i valencians” i per això, ha anunciat que no assistirà als actes institucionals del 9 d’octubre.