Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

divendres, 9 de novembre del 2012

DINERS PER L'ANTICATALANISME AL PAÍS VALENCIÀ


Fabra unfla les ajudes al secessionisme lingüístic

Els pressupostos de 2013 evidencien que el president de la Generalitat pretén perpetuar el blaverisme polític i aprofitar-lo una vegada més en el seu favor

Directiva de la RACV amb l'arquebisbe Osoro. Foto: ARXIU.
1
En cercles polítics valencians s'assegura que amb la lectura dels pressupostos de 2013, el PP no té vergonya de retallar prestacions socials mentre unfla les subvencions a l'església i l'anticatalanisme.
Així ho denuncia el portaveu adjunt d'EUPV en Les Corts qui ha criticat el considerable augment en els comptes autonòmics de les partides destinades a Lo Rat Penat i a la Real Acadèmia de la Cultura Valenciana (RACV).
Tot fa pensar amb aquesta decisió política que el PP continua amb la croada iniciada per a reprendre el fantasma de l'anticatalanisme, vella dinàmica a la que recorre quan vol tirar cortines de fum sobre la seua més que dolenta gestió. Encara que ara ha traspassat una línia roja, ha destinat els diners tan necessaris per a altres coses a aquesta causa absolutament inútil.
Blanco acusa el PP de “seguir alimentant el nucli dur del seu pessebre: les organitzacions eclesiàstiques i les entitats secessionistes. Al darrere segueix tenint el mateix aparell ideològic des de fa dècades: el nacionalcatolicisme i el blaverisme més reaccionari”.
Per al diputat d'esquerres, el Partit Popular “ha subvencionat fins ara aquestes entitats sense cap tipus de vergonya. Tenia diners i els destinava a allò que més interessava, construir una xarxa clientelar al seu servei. Però ara el més greu és que ho fa sense vergonya mentre retalla tot tipus d'inversions, serveis públics i prestacions socials.
En opinió de diversos sectors que pateixen retallades des de fa mesos, “sembla que per a avivar l'anticatalanisme sí que hi ha diners”.
FONT