Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

diumenge, 16 de setembre del 2018

Foreign Friends of Catalonia. Una #Diada2018 especial.

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial


Foreign Friends of Catalonia @Foreign_Cat, va sorgir de la idea de compartir amb l’exterior les notícies de la situació real que vivim a Catalunya, piulant en diversos idiomes per comunicar-se amb gent de tots els països.


Esther (@estherbellido)


Amb motiu de l’11 de setembre, Foreign Friends of Catalonia van tenir la iniciativa de convidar a passar la #Diada a persones d’altres països que, per diverses raons, simpatitzen amb l’actual moviment català en defensa dels drets humans, en particular, pel dret d’autodeterminació de Catalunya i mostren suport pels moments de repressió que estem vivint. I ho van fer amb la idea que famílies catalanes acollissin als Friends i els demostressin com som d’hospitalaris.
En només quatre mesos han cercat famílies acollidores que volguessin compartir casa seva amb els Friends per uns dies, i la resposta va ser massiva. Centenars de famílies es van oferir a acollir-los. Se’n van oferir tantes que malauradament algunes no van poder acollir.
Aviat, tant la resposta dels Foreign Friends com la de les famílies acollidores va superar totes les expectatives, i el volum de feina es va tornar impossible de portar pels col·laboradors que treballaven en la iniciativa de forma totalment voluntària, així que es va crear la web www.diadaforeign.cat, on a més d’explicar qui és Foreign Friends of Catalonia i que fa, s’obria un apartat d’inscripcions on els acollidors i els Friends podien emplenar un formulari. També es va desenvolupar una app on els Friends podien consultar les activitats.
Però l’organització va voler anar més enllà, i es van cercar moltes activitats perquè els nostres amics estrangers poguessin aprendre més de la nostra cultura, la nostra història i la nostra gastronomia. Entre les activitats proposades per voluntaris podíem trobar: tasts de vins a Vallvidrera, visita guiada a Ciutat Vella, visita als exteriors de la presó de Lledoners en mostra de suport als nostres presos, entrades pel Museu d’Història de Catalunya, i també pel CCCB, una visita guiada al Monestir de Sant Cugat, veure Castellers, una xerrada organitzada amb Birres per la República amb la presentació de Maleïdes Guerres de la Lali Barenys, una volta en bici per Barcelona, cremada de rom al Maresme, …
Per part seva, l’organització va proposar tres activitats pròpies:
Conferència per la República: presentada per Antoni Bassas, moderada per Antoni Strubell, i amb els ponents Yves Barelli (França), Patrizio Rigobon (Italia), Michael H. Tonry (EUA), Rossella Selmini (Itàlia), Thomas G. Schulze (Alemania) i Yves-François Blanchet (Canadà), celebrada al Paranimf de la Facultat de Medicina

DmwEexJWwAIFIGo 300x225 - Foreign Friends of Catalonia. Una #Diada2018 especial.
Sopar al Palau Reial de Pedralbes: on van assistir més de 400 persones
Palau Reial 300x225 - Foreign Friends of Catalonia. Una #Diada2018 especial.
Visita Institucional al Palau de la Generalitat amb el MH President Torra
Generalitat 300x146 - Foreign Friends of Catalonia. Una #Diada2018 especial.

La culminació de tots aquests actes va ser la Diada de Catalunya. Una gran pancarta on es podia llegir LA SOLIDARITAT DELS POBLES PER LA REPÚBLICA CATALANA encapçalava al tram 0, on els Foreign Friends portaven banderes dels seus països, i van poder gaudir de la nostra festa.
IMG 20180909 WA0075 1 300x225 - Foreign Friends of Catalonia. Una #Diada2018 especial.
Tota això ha sigut possible gràcies als nombrosos voluntaris que han col·laborat de moltes maneres possibles: des de fer de xofers pels Friends i anar a rebre’ls a l’aeroport, a organitzar activitats, oferint casa seva per acollir o per fer un dinar o un sopar, una vegada més, el poble de Catalunya ha mostrat l’hospitalitat pròpia que el caracteritza, i ha fet que l’estada dels Foreign Friends hagi estat una experiència inoblidable. Estem segurs que això ha sigut només el començament.



Enllaços d’interès



Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial