Google+ Google+

TRADUEIX / TRANSLATE

dimarts, 26 de juny de 2018

Manifest de mares i pares per la llibertat

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial

AMPES i famílies s'uneixen per transmetre el seu suport i solidaritat als presos catalans i els seus éssers propers


El "Manifest de les Mares i Pares per la Llibertat" es presentà públicament a Terrassa el dimecres dia 20 a dos quarts de vuit del vespre, davant l'Ajuntament, al raval de Montserrat. El missatge és clar: "Diem prou a la vulneració dels drets dels fills i filles dels presos/es i exiliats/des politics/ques". 

La iniciativa parteix de pares i mares d'escoles catalanes on hi ha escolaritzats menors amb els pares empresonades i a l’exili.

Manifest de mares i pares per la llibertat

Les mares i pares que formem part de les escoles catalanes on hi ha escolaritzats fills i filles de persones que, per les seves idees polítiques, es troben privades de llibertat i a l’exili,

MANIFESTEM

el nostre rebuig absolut a la vulneració dels drets fonamentals d’aquests infants, drets reconeguts en la Convenció dels Drets dels Infants adoptada per l’Assemblea General de l’ONU el novembre de 1989, que Espanya va signar i ratificar l’any 1990, i que són d’obligat compliment.
Estem parlant de nens, nenes i adolescents, a qui han trencat el vincle més important de la seva vida, la companyia i l’amor presencial dels seus pares; a viatjar milers de quilòmetres per compartir breus estones darrere un vidre fred; a no gaudir d’un petó de bona nit o un somriure de bon dia; a viure sense les complicitats i gestos íntims més quotidians, pel simple fet de ser fills i filles d’ algú que s’ha compromès amb la democràcia i la llibertat.
Estem dient, en el fons, que volem que aquests infants i adolescents puguin gaudir d’allò que els pertoca, tal i com fan els seus companys i companyes, envoltats dels seus pares i mares.
Cap menor en una societat avançada, democràtica i que vulgui ser justa, s’ha de veure privat de poder-se desenvolupar com a persona, lluny de la seva mare o el seu pare, per motius polítics. Cap.
Com a mares i pares que ens comprometem amb l’educació i el creixement dels nostres fills i filles, de la mà dels centres on confiem la seva formació,

EXIGIM

que aquests menors gaudeixin plenament de la seva infantesa i dels seus drets.
Per això, les AMPES i les famílies que signem aquest manifest, ens unim per transmetre tot el nostre suport, escalf i solidaritat a totes aquestes famílies amb qui ens sentim tan properes.
Els vostres fills i filles ens tenen al seu costat.
Per aquests infants i adolescents, per les seves famílies i perquè volem una societat lliure, justa i democràtica: presos i preses, exiliats i exiliades, us volem a casa, us volem amb les vostres famílies, us volem al nostre costat.
Juny de 2018
AMPES de:
Escola L’AVET, Terrassa
Escola Projecte, Barcelona
Escola Sadako, Barcelona
Escola Verd, Girona
Escola Vedruna Escorial, Vic

Famílies de :
Escola Catalunya, Sant Cugat del Vallès
Escola La Immaculada, Sant Vicenç dels Horts
Escola Bressol Petit Mamut, Sant Vicenç dels Horts
Escola Súnion, Barcelona
Escola Les Escoles, Gurb
Escola Arc Iris, Barcelona

Font: https://sites.google.com/view/maresiparesperlallibertat/

Pots seguir el Canal de Telegram de Boladevidre: https://t.me/BoladevidreOficial